Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Εκατό ημέρες απομένουν για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η αντίστροφη μέτρηση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου άρχισε σήμερα, αφού απομένουν μόλις 100 ημέρες για την κορυφαία αγωνιστική εκδήλωση των αθλητών με αναπηρία. Η τελετή έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων της βρετανικής πρωτεύουσας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Αυγούστου, με την Ελλάδα να δηλώνει πανέτοιμη για τη νέα πρόκληση που παρουσιάζεται στο δρόμο της. Πριν από τέσσερα χρόνια στο Πεκίνο, η χώρα μας είχε πανηγυρίσει 24 μετάλλια (5 χρυσά, 9 ασημένια, 10 χάλκινα) τέσσερα περισσότερα απ' όσα είχε κατακτήσει το 2004 στην Αθήνα (3 χρυσά, 13 ασημένια, 4 χάλκινα).

«Βρισκόμαστε μόλις 100 ημέρες πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή ετοιμάζεται πυρετωδώς για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός το οποίο αναδεικνύει τους κορυφαίους μας αθλητές και αθλήτριες. Βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν από την τελική ευθεία για την ανακοίνωση της ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη διοργάνωση της βρετανικής πρωτεύουσας, αφού απομένουν διοργανώσεις μόνο στο στίβο και την κολύμβηση, από την οποία θα προκύψουν τα τελευταία ονόματα που θα προστεθούν στη λίστα. Βλέπουμε με ιδιαίτερη χαρά, ότι το πάθος όλων των αθλητών και αθλητριών μας για να βρεθούν στο Λονδίνο συνεχίζει να καίει, παρά τα όποια προβλήματα ταλανίζουν την κοινωνία μας. Το γεγονός ότι θα έχουμε εκπροσώπηση σε 9-10 αθλήματα μας γεμίζει αισιοδοξία ότι θα βρεθούμε ψηλά στον πίνακα των μεταλλίων όπως είχε και συμβεί και το 2008. Η ελληνική ψυχή θα μιλήσει και στο Λονδίνο, αναδεικνύοντας τη δουλειά που γίνεται στο χώρο του ελληνικού Παραολυμπιακού κινήματος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΟΠΑΠ ΑΕ που μας στηρίζει για τη συμμετοχή μας στους Αγώνες του Λονδίνου, αλλά και τις εταιρείες Rollmann, Procter & Gamble» και Adidas για την πολύτιμη βοήθειά τους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Γιώργος Φουντουλάκης, με αφορμή τις 100 ημέρες που απομένουν για τους Αγώνες του Λονδίνου.

Στο BT Paralympic World Cup οι Μανέτας, Φυλαχτός & Ντομγκιόνι
Ευκαιρία για μια προπόνηση υψηλού επιπέδου ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου θα έχουν αύριο τρεις αθλητές του στίβου. Οι Παναγιώτης Μανέτας, Μαρίνος Φυλαχτός και Δημήτρης Ντομγκιόνι θα λάβουν μέρος στο BTParalympicWorldCupπου θα πραγματοποιηθεί στο Μάντσεστερ με τη συμμετοχή μερικών εκ των κορυφαίων αθλητών του κόσμου.

Ο Μανέτας θα λάβει μέρος στα 100 και 200 μέτρα της κατηγορίας T36, ενώ ο Φυλαχτός θα αγωνιστεί στη δισκοβολία της κατηγορίας F42. Ακόμη ο Ντομγκιόνι θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει στον ακοντισμό της κατηγορίας F57.

Ο Φυλαχτός το 2010 είχε καταλάβει την 5η θέση στο δίσκο με επίδοση 39.36μ., ενώ πέρυσι η Ελλάδα είχε εκπροσωπηθεί μόνο στην κολύμβηση, με τον Παναγιώτη Χρηστάκη να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών στα 200 μέτρα μικτής (SM6) με επίδοση 3:22.94. Στην ίδια διοργάνωση ο Νίκος Τσότρας ήταν 5ος στα 50μ. ελεύθερο (S7).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.