Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Εκατοντάδες γυναίκες στη Μονάδα Κινητής Μαστογραφίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Εξετάστηκαν και ενημερώθηκαν για τον καρκίνο και άλλα ιατρικά θέματα
.
Περισσότερες από 500 γυναίκες εξετάστηκαν στην κινητή μονάδα μαστογράφου της περιφέρειας Κρήτης στο Ρέθυμνο, από τις 12 Μαρτίου έως και σήμερα.

«Σε όλα τα πράγματα είναι καλύτερο το προλαμβάνειν από το θεραπεύειν», επισήμανε η αντιπεριφεριάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, με αφορμή τα θετικά αποτελέσματα της πρωτοβουλίας της μονάδας Κινητής Μαστογραφίας, που έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της και στους πέντε δήμους του νομού.

Με δεδομένο ότι η έγκαιρη διάγνωση έχει αποδείξει ότι μπορεί να σώσει ζωές, η Περιφέρεια θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί και να στηρίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται κυρίως στις γυναίκες που δεν έχουν πρόσβαση στην εξέταση της μαστογραφίας, καθώς και σε γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Παράλληλα με την εξέταση πολλές γυναίκες ενημερώθηκαν για τον καρκίνο του μαστού και άλλα ιατρικά θέματα που απασχολούν τις γυναίκες, ενώ λόγω αυξημένης ζήτησης η αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου θα ζητήσει από την περιφέρεια Κρήτης να βρεθεί εκ νέου στο νομό η μονάδα του μαστογράφου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.