Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Κερδίζει έδαφος η «ανταλλακτική οικονομία» στα Χανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οι συναλλαγές μόνο με προϊόντα έχουν αυξηθεί.

Πάνω από 650 μέλη αριθμεί πλέον το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων καλύπτοντας, χωρίς καμία διαμεσολάβηση χρήματος, σχεδόν όλες τις βασικές καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτό.

Μάλιστα, το παράδειγμα των Χανίων φαίνεται να ακολουθούν ολοένα και περισσότερες πόλεις, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για τη δημιουργία ενός πανελληνίου δικτύου ανταλλαγών που θα διευρύνει ακόμα περισσότερο την γκάμα των προϊόντων και των υπηρεσιών που ανταλλάσσονται.

Σύμφωνα με τα haniotikanea.gr καθημερινά πραγματοποιούνται περίπου 10 εγγραφές νέων μελών στο Δίκτυο. «Η ανταλλακτική οικονομία πάει πάρα πολύ καλά. Στο Δίκτυο συμμετέχουν πλέον άνθρωποι που προσφέρουν προϊόντα πρώτης ανάγκης (αγροτικά προϊόντα, είδη ένδυσης κ.ά.) και στα παζάρια έχουν αυξηθεί οι πάγκοι και το ποσοστό συναλλαγών», ανέφερε το μέλος του Δικτύου Ανταλλαγών Γιάννης Μπουλέρος ενώ υπογράμμισε ότι εκτός από την ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών, χωρίς τη διαμεσολάβηση του ευρώ, τα μέλη του Δικτύου έχουν αναπτύξει και εθελοντική δράση.

Το 11ο ανταλλακτικό παζάρι του Δικτύου Ανταλλαγών Χανίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαΐου στο 1ο ΕΠΑΛ στις 6 το απόγευμα. Το παζάρι θα πλαισιώσουν πλούσιες πολιτιστικές δράσεις. Συγκεκριμένα, μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών για τη προώθηση της Τέχνης από το Ρέθυμνο θα κάνουν αφήγηση παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από τους 'Χαλικούτηδες' και τσίρκο του δρόμου από τον γνωστό Πέπε. Από το παζάρι δεν θα λείψει και το παιχνίδι καθώς προβλέπεται να διοργανωθούν τσουβαλοδρομίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.