Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Πότε θα δοθούν τα προνοιακά επιδόματα;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΘΕΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.
Τα επιδόματα θα καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τακτοποίησης των στοιχείων στο εθνικό μητρώο δικαιούχων, που έχει δημιουργηθεί στο υπουργείο Υγείας.Το αργότερο έως τα μέσα Ιουνίου θα έχουν καταβληθεί τα προνοιακά επιδόματα.

Η καθυστέρηση στην καταβολή τους οφείλεται σε γραφειοκρατικό πρόβλημα που έχει παρατηρηθεί σε 23 δήμους της χώρας.

Οι υπηρεσίες τους δεν διαθέτουν σύστημα μηχανοργάνωσης, προκειμένου να διασταυρώσουν τα ονόματα των δικαιούχων που προέκυψαν από την πρόσφατη απογραφή.

Το πρόβλημα αποκαθίσταται σταδιακά. Με εντολή τού μέχρι χθες υφυπουργού Υγείας κ. Μάρκου Μπόλαρη, κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων θα εκπαιδεύσει για τρεις μέρες το προσωπικό των δήμων, προκειμένου να μπορέσει να «περάσει» στο μητρώο τα νέα στοιχεία των δικαιούχων.

Σύμφωνα με τον κ. Μπόλαρη, οικονομικό θέμα με την καταβολή των επιδομάτων δεν υφίσταται, καθώς το ποσό που πρόκειται να δοθεί στους 200.000 δικαιούχους εξασφαλίστηκε προχθές.

Με πρόσφατη εγκύκλιό του, ο κ. Μπόλαρης έχει δώσει περαιτέρω οδηγίες στους δήμους και στις περιφέρειες για τον τρόπο καταβολής των επιδομάτων μέσω τραπεζών.

Παραδίδοντας χθες το υπουργείο Υγείας στον υπηρεσιακό υπουργό κ. Χρήστο Κίττα, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι 36.000 δικαιούχοι-μαϊμού έχουν ήδη εντοπιστεί, ενώ από τα διαθέσιμα στοιχεία φαίνεται ότι μπορούν να εντοπιστούν ακόμη 40.000 άτομα.

Πριν από την απογραφή, ο αριθμός των δικαιούχων ήταν 240.000. Αν η κυβέρνηση που προκύψει από τις εκλογές του Ιουνίου προχωρήσει τον έλεγχο και τις διασταυρώσεις, ο αριθμός αυτός θα φτάσει κοντά στις 150.000. Στις ενέργειες της νέας κυβέρνησης επαφίεται και η επιστροφή στο κράτος των αχρεωστήτως καταβληθέντων επιδομάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.