Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Σε ορμόνη οφείλεται το πάχος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ο κρίσιμος ρόλος της γκρελίνης.

Η ουσία γκρελίνη αυξάνεται ότι κάποιος τρώει από ευχαρίστηση και όχι από πείνα. Μάλιστα η έκκριση αυτής της χημικής ουσίας μπορεί να οδηγήσει στην υπερφαγία υποστηρίζει μία ιταλική έρευνα.

Συγκεκριμένα, οι οκτώ νέοι 21 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα, είχαν τη δυνατότητα να φάνε το αγαπημένο τους φαγητό, καθώς και ένα φαγητό που δεν τους άρεσε και τόσο πολύ. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι χορτάτοι εθελοντές είχαν αυξημένη έκκριση της γκρελίνης, όταν έτρωγαν το φαγητό που τους άρεσε. Αντίθετα, τα επίπεδα ήταν χαμηλότερα, όταν έτρωγαν το γεύμα που δεν τους άρεσε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αύξηση αυτή δείχνει ότι ενεργοποιείται το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου, το οποίο παραβλέπει το σήμα κορεσμού. Έτσι, ο κάθε εθελοντής συνέχιζε να τρώει χωρίς να πεινάει. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Τέλος, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι όσο πιο καλά κατανοήσουν τους μηχανισμούς που κρύβονται πίσω από την ευχαρίστηση που νιώθουν οι άνθρωποι όταν τρώνε, τόσο πιο εύκολα οδηγηθούν στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.