Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Βοηθάει στη σύλληψη η μέτριας έντασης άσκηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σύμφωνα με Δανούς ερευνητές.

Mε περισσότερες πιθανότητες επιτυχούς εγκυμοσύνης, σχετίζεται σύμφωνα με νέα έρευνα η μέτριας έντασης άσκηση.
Αν και είναι γνωστά τα οφέλη της για την υγεία όπως η μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη, καρδιαγγειακών και κατάθλιψης, η σχέση της με την γονιμότητα δεν έχει διερευνηθεί πλήρως.

Στην παρούσα έρευνα παρακολουθήθηκαν 3.500 γυναίκες από τη Δανία, ηλικίας 18-40 ετών που προσπαθούσαν να μείνουν έγκυες στη διάρκεια ενός έτους, έχοντας επαφές με τον σύντροφό τους (χωρίς κάποια τεχνική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής). Οι ερευνητές εκτίμησαν τον βαθμό και την ένταση με την οποία γυμνάζονταν οι γυναίκες. Προς το τέλος της έρευνας είχε συλλάβει το 70% των γυναικών.

Στα συμπεράσματα της έρευνας που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Fertility and Sterility παρατηρήθηκε ότι οι γυναίκες που γυμνάζονταν με ήπιο ρυθμό (κάνοντας π.χ., περπάτημα, ποδηλασία, κηπουρική) περισσότερο από πέντε ώρες την εβδομάδα είχαν περισσότερες από 18% πιθανότητες να συλλάβουν κατά τη διάρκεια του μηνιαίου τους κύκλου συγκριτικά με όσες γυμνάζονταν ήπια λιγότερο από μια ώρα την εβδομάδα.

Από την άλλη μεριά όμως, η υψηλής έντασης άσκηση περισσότερο από πέντε ώρες την εβδομάδα συσχετίστηκε με μείωση κατά 32% των πιθανοτήτων σύλληψης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.