Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Η πιο ψηλή εξάχρονη της Μεγάλης Βρετανίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Περνάει τους συμμαθητές της ένα κεφάλι!
Με ύψος 1,5 μέτρο η Sophie Hollins είναι η υψηλότερη εξάχρονη της Μεγάλης Βρετανίας.

Ζει στο Southampton, στα παπούτσια φοράει νούμερο ενηλίκων, παντελόνια για 11χρονα και το ύψος της είναι ο μέσος όρος ύψους παιδιών ηλικίας 12 ετών, που έχουν δηλαδή τα διπλάσιά της χρόνια!

Παρόλα αυτά όμως, τα δόντια της είναι… μωρού!

Όταν ήταν μερικών μόλις μηνών διεγνώσθη με σύνδρομο Marfan, μια σπάνια ασθένεια που προκαλεί επιμήκυνση των άκρων και των δαχτύλων της.



«Με το που γεννήθηκε άρχισε να φορά ρουχαλάκια για μωρά 3 μηνών, όταν έφτασε τα 2 φορούσε ρούχα για παιδάκια 4 ετών» είπε η μητέρα της.



Το σύνδρομο Marfan προκαλεί επιμήκυνση των μαλακών ιστών του σώματος, με αποτέλεσμα να μακραίνουν τα άκρα, ενώ εμφανίζονται και άλλα προβλήματα υγείας. Σε ηλικία 2 ετών αποκολλήθηκαν οι αμφιβληστροειδείς της και υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, ενώ από τότε αναγκάστηκε να φορά ειδικά γυαλιά.

Μάλιστα, ανά πάσα στιγμή με «επέκταση» κινδυνεύει και ο μαλακός ιστός της καρδιάς της και έτσι η 6χρονη λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή.



«Επειδή τα άκρα της είναι τόσο μακριά είναι πολύ αδέξια και δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά με τα αθλήματα. Τώρα, όπως κάθε άλλο παιδάκι της ηλικίας της, περιμένει να βγουν τα μόνιμα δόντια της. Της έχουν πέσει τα περισσότερα και με το ύψος της δείχνει κάπως περίεργη. Παρόλα αυτά εγώ είμαι υπερπροστατευτική μαζί της. Πολλοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι ακόμη μικρή και της συμπεριφέρονται σαν να ήταν μεγαλύτερη και αυτό την τρομάζει κάπως» πρόσθεσε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.