Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Το «παιδί-χελώνα» διεκδικεί μία φυσιολογική ζωή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Φωτογραφίες που σοκάρουν από το «σημαδεμένο» σώμα του.

Η ζωή του 6χρονου Didier Montalvo από την Κολομβία ήταν πολύ δύσκολη μέχρι σήμερα. Ο μικρός πάσχει από μία σπάνια ασθένεια που ονομάζεται Congenital Melanocytic Nevus και η οποία του προκάλεσε μία πολύ μεγάλη ελιά που κάλυψε ολόκληρη την πλάτη του.

Το αγόρι, που ονομαζόταν «παιδί-χελώνα» επειδή η ελιά του έμοιαζε με καβούκι, μπορεί πλέον να ελπίζει σε μία καλύτερη ζωή χάρη σε έναν Βρετανό χειρουργό.

Η πιθανότητα ο σπίλος να γίνει κακοήθης ήταν γνωστή αλλά η μητέρα του Luz δεν μπορούσε να συγκεντρώσει τα χρήματα για να κάνει το παιδί την επέμβαση.

Η οικογένεια είχε απομονωθεί στο χωριό όπου ζει ενώ οι προληπτικοί κάτοικοι του χωριού απέδιδαν την κατάσταση του Didier στο γεγονός ότι συνελήφθη κατά τη διάρκεια έκλειψης ηλίου.

Εξέφραζαν δε το φόβο πως είχαν μπει μέσα του δυνάμεις του κακού με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε στο σχολείο να πάει ούτε να βαφτιστεί.

«Θέλω να μεγαλώσω», έλεγε ο μικρός, «αλλά η ελιά δεν με αφήνει».

Χάρη στον Βρετανό πλαστικό χειρουργό Neil Bulstrode, που ανέλαβε την επέμβαση χωρίς αμοιβή, ο Didier μπορεί πλέον να ζει όπως κάθε άλλο παιδάκι της ηλικίας του.

Δείτε τις φωτογραφίες









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.