Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Γιατί πρέπει να τρώμε φρούτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Απαραίτητες πέντε μερίδες την ημέρα για τον οργανισμό.

Οι ρυθμοί της ζωής στις μέρες μας έχουν αυξηθεί πάρα πολύ και όλοι είναι στο τρέξιμο για να προλάβουν να κάνουν τις δουλείες τους. Το άγχος έχει γίνει ένα με την καθημερινότητα μας και οι αποστάσεις για να πάμε στη δουλειά μας έχουν αυξηθεί πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να λείπουμε πάρα πολλές ώρες από το σπίτι και η διατροφή μας να μην είναι σωστή, καθώς αναγκαζόμαστε να τρώμε κάτι γρήγορο και έτοιμο συνήθως χωρίς να καταναλώνουμε τις απαιτούμενες καθημερινές 5 μερίδες σε φρούτα και λαχανικά.

Το γεγονός αυτό όμως δεν πρέπει να μας οδηγεί στο να στερηθούμε τις βιταμίνες και τα διατροφικά οφέλη που μας προσφέρουν τα φρούτα, γι’αυτό το λόγο μια καλή και εύκολη λύση είναι οι χυμοί. Μπορούν να καλύψουν μία εκ των 5 συνιστώμενων μερίδων φρούτων και λαχανικών ημερησίως, αφού έχουν ωραία γεύση και είναι διαθέσιμοι κάθε στιγμή της ημέρας, αλλά και επειδή είναι ιδιαίτερα ωφέλιμοι για τον οργανισμό.

Η ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός μας μπορεί να καλυφθεί επίσης με έναν χυμό, λόγω των υδατανθράκων που περιέχουν και οι οποίοι αποτελούν τη βασική «τροφή» του εγκεφάλου, ενώ η περιεκτικότητα τους σε μέταλλα και βιταμίνες τα οποία χρειαζόμαστε είναι μεγάλη. Επιπλέον μας προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες και από χρόνιες παθήσεις λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών τους και αποτελούν έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο ενυδάτωσης του σώματος, καθώς αποτελούνται κατά κύριο λόγο από νερό.

Τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά τους, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού αποτελούν πρόσθετα οφέλη στον οργανισμό μας. Από την άλλη τα οφέλη των φρούτων συνδυάζονται με τις ευεργετικές ιδιότητες των Ω3 λιπαρών οξέων, που συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς και στη καλή λειτουργία του εγκεφάλου, καθώς και των φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.