Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Κοινωνικό παντοπωλείο από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Με την υποστήριξη της Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο και την συνοδεία του που επισκέπτεται την Εκκλησία της Ελλάδος για να τελέσει την Πέμπτη την Ακολουθία των Εγκαινίων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο «Αποστολή Αγάπης» της αρχιεπισκοπής Αθηνών, υποδέχθηκε η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη.

Το Παντοπωλείο θα λειτουργήσει με την υποστήριξη της αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Στον αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο και τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, παρετέθη γεύμα από τον γενικό διευθυντή της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Αποστολή» της αρχιεπισκοπής Κ. Δήμτσα, στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης της οργάνωσης.

Όπως ανακοινώθηκε από την «Αποστολή», κατά τη διάρκεια του γεύματος ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, αναφέρθηκε στη παγκόσμια οικονομική κρίση και εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που θα έχει στους λαούς. «Συναντάμε εικόνες που εμείς οι παλαιότεροι τις ζήσαμε την περίοδο του πολέμου. Οι εικόνες φτώχειας μας συγκλονίζουν όλους. Πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν. Εμείς βρισκόμαστε δίπλα στους Έλληνες και θα συνεχίσουμε μέσω της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» να στηρίζουμε τις προσπάθειες σας. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο που εγκαινιάζουμε την Πέμπτη στην Καλλιθέα, είναι μόνο ένας σταθμός στη μεγάλη και δύσκολη διαδρομή που έχουμε να διανύσουμε. Για την Εκκλησία της Κύπρου δεν ξεχωρίζουμε τον Ελληνικό λαό από τον Κυπριακό γιατί η καρδιά μας, το μυαλό μας και η ψυχή μας είναι ελληνική. Είμαστε κοντά σας όπως κοντά μας σταθήκατε και εσείς στις πιο δύσκολες περιόδους της Εκκλησίας της Κύπρου».

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, αναφέρθηκε λεπτομερώς στο προνοιακό έργο της «Αποστολής» και επεσήμανε το ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία στη σημερινή συγκυρία. Απευθυνόμενος στον αρχιεπίσκοπο Κύπρου είπε: «Ανακουφίζετε με τη βοήθεια σας συνανθρώπους μας που υποφέρουν και γι' αυτό σας ευχαριστούμε».

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κων. Δήμτσας, παρουσίασε στον αρχιεπίσκοπο Κύπρου τα προγράμματα που έχει εφαρμόσει η «Αποστολή», χαρακτήρισε συγκινητική την προσφορά του κυπριακού αδελφού λαού και μίλησε για την πανστρατιά συμπαράστασης Εκκλησίας, Δήμων, Φορέων και Επιχειρηματιών της Νήσου. Πιστεύουμε κατέληξε ότι αυτή είναι μια γκρίζα παρένθεση για τη χώρα μας και πολύ γρήγορα η Ελλάδα θα δείξει το πραγματικό της πρόσωπο και τη δύναμη της ανακτώντας τη θέση που της αρμόζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.