Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη το δώρο Πάσχα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μειωμένο για όσους αμείβονται με την εθνική συλλογική σύμβαση.

Τη Μεγάλη Τετάρτη πρέπει οι επιχειρήσεις να καταβάλουν το δώρο του Πάσχα στους εργαζομένους, το οποίο είναι ίσο με μισό μισθό.

Σημειώνεται πως μειωμένο θα είναι φέτος το δώρο για τους μισθωτούς που αμείβονται με την εθνική συλλογική σύμβαση, καθώς ο κατώτερος μισθός μειώθηκε με νόμο κατά 22%.

Τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του δώρου Πάσχα καταγράφει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, που μεταξύ άλλων τονίζει:

• Το επίδομα καταβάλλεται στο ακέραιο εφόσον η σχέση εργασίας διαρκεί από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου (δηλαδή δεν θα λυθεί η σχέση εργασίας πριν από το τέλος του μήνα).

• Σε περίπτωση που η σχέση εργασίας δεν διήρκεσε ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστημα, οι απασχολούμενοι δικαιούνται αναλογία δώρου. Δηλαδή ως επίδομα Πάσχα θα πάρουν ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο ανάλογα με τον συμφωνημένο τρόπο αμοιβής για κάθε 8 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης μέσα στη χρονική περίοδο από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους.

• Το δώρο υπολογίζεται βάσει των πράγματι καταβαλλομένων μισθών τη 15η ημέρα πριν από το Πάσχα ή την ημερομηνία λύσης της εργασιακής σχέσης.

• Το δώρο σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.