Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Γιατί οι άνδρες απατούν περισσότερο τις υψηλόμισθες γυναίκες;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Διαβάστε τι αποκαλύπτει η μελέτη.

Ευάλωτοι στην… απιστία είναι οι άνδρες που συμβιώνουν με γυναίκες που αμείβονται με περισσότερα χρήματα από ότι οι ίδιοι, λένε τώρα οι ειδικοί επιστήμονες.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν ερευνητές από το αμερικάνικο πανεπιστήμιο Κορνέλ, όσες βγάζουν περισσότερα έχουν περισσότερες πιθανότητες να απατηθούν από τους συζύγους ή τους συντρόφους καθώς οι άνδρες που κερδίζουν λιγότερα χρήματα είναι πιο πιθανό να αναζητήσουν και αλλού ερωτική συντροφιά.

Οι ερευνητές του αμερικανικού πανεπιστημίου εξηγούν πως η απιστία ενδεχομένως να είναι μια μέθοδος για να αποκατασταθεί η ηγετική φυσιογνωμία ενός άνδρα.

Άλλωστε όπως περιγράφουν οι ειδικοί, όταν η γυναίκα αμείβεται με περισσότερα, οι άνδρες νοιώθουν πως απειλείται η αρσενική τους ταυτότητα, με αποτέλεσμα να προσπαθούν να την ανακτήσουν και πάλι αναζητώντας συντροφιά σε ξένες αγκαλιές.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι γενικότερα οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία καθώς μετά από καταγραφή της ζωής συγκεκριμένων ζευγαριών διαπιστώθηκε σε ένα διάστημα έξι ετών, ότι το 6,7% των ανδρών απάτησε τη σύντροφό του, σε αντίθεση με το 3,3% των γυναικών.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.