Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Αχαΐα: Σοβαρές ελλείψεις στην οργάνωση και την λειτουργία των Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Διαμαρτυρία του Συλλόγου Παραπληγικών στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.


Με επιστολή στον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κο Γ. Κουτρουμάνη ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τις σοβαρές ελλείψεις στην οργάνωση και την λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Ο χρόνος αναμονής των αιτούντων προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους και στην συνέχεια να οριστεί η ημερομηνία εξέτασης είναι πολύ μεγάλος με αποτέλεσμα τα άτομα με αναπηρία να αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης.

Οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες πλήττουν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους για τις οποίες σε πολλές περιπτώσεις οι συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας αποτελούν το μοναδικό τρόπο επιβίωσης.

Η πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει για τα άτομα που δεν έχουν την δυνατότητα μετακίνησης λόγω της βαρύτητας της αναπηρίας τους, κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί σε περιπτώσεις αποδεδειγμένων περιστατικών.

Επιπλέον η καταβολή του παραβόλου (46,14€) τους κρίνεται απαράδεκτη.

Το νέο σύστημα το οποίο υιοθετήθηκε από το ΚΕΠΑ, και το αναπηρικό κίνημα το στήριξε, δεν βελτίωσε τις διαδικασίες αλλά αντιθέτως έχει δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα για τα οποία απαιτούνται άμεσες διενέργειες ώστε να σταματήσει η μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.