Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Οκτώ ώρες ύπνου αρκούν για καλούς βαθμούς στο σχολείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το 15% των μαθητών έχουν αποκοιμηθεί στο θρανίο.

Αν είστε εκπαιδευτικός και σας έχει τύχει μαθητές σας να αποκοιμιούνται στο θρανίο την ώρα του μαθήματος, μην το πάρετε προσωπικά. Θα φταίει η έλλειψη ύπνου… καθώς, όπως δείχνουν οι έρευνες οι έφηβοι ξεκουράζονται ελάχιστα.

Με το θέμα ασχολήθηκε και ο Eric Eide, οικονομολόγος από το πανεπιστήμιο Brigham Young στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος επιχείρησε να υπολογίσει τις ώρες ύπνου που απαιτούνται ώστε ένας έφηβος να μπορεί να έχει όσο το δυνατόν καλύτερους βαθμούς.

Και μπορεί να σας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ένας οικονομολόγος ασχολήθηκε με το θέμα, ωστόσο αυτό είναι το εξαιρετικά ενδιαφέρον της υπόθεσης, καθώς ο Eric Eide, μελέτησε τις συμπεριφορές μαθητών στο γυμνάσιο και το λύκειο σε συνάρτηση με την παραγωγικότητα. Δηλαδή πόσες ώρες ύπνου αρκούν ώστε οι μαθητές να είναι αποδοτικοί τόσο στο σχολείο όσο και στις υπόλοιπες δραστηριότητες τους.

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε ο Eric Eide, οι μαθητές που είναι από 12 – 16 ετών χρειάζονται οκτώ ώρες ύπνου την ημέρα ενώ όσοι είναι από 10-12 ετών θα πρέπει να κοιμούνται λίγο παραπάνω, γύρω στις εννιά ώρες.

Όπως προέκυψε από πρόσφατη έρευνα, το 60% των νέων κάτω των 18 ετών παραπονιούνται για κόπωση στη διάρκεια της ημέρας και το 15% παραδέχτηκαν ότι έχει τύχει να αποκοιμηθούν στο σχολείο.

Και για όλα αυτά ευθύνεται η έλλειψη βραδινού ύπνου, η οποία μπορεί να ευθύνεται για κακούς βαθμούς, για τη μη ανεπτυγμένη κριτική ικανότητα καθώς και για την αδυναμία συγκέντρωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.