Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Οι «συνταγές» υγείας των γιαγιάδων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Θαυματουργοί θησαυροί στο ντουλάπι σας.

Τα «γιατροσόφια» των γιαγιάδων, όπως φαίνεται, κάνουν καλό… Άλλωστε, εκείνες με τους μικρούς και θαυματουργούς θησαυρούς που έκρυβαν στα ντουλάπια τους, έδιναν τη λύση σε κάθε πρόβλημα που αντιμετώπιζε κάποιος. Αυτές λοιπόν οι ευεργετικές συνταγές πέρασαν από γενιά σε γενιά και έμειναν αναλλοίωτες στο χρόνο. Μάλιστα, κάποιες από αυτές χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα.

Θέλετε να μάθετε κι εσείς κάποιες από αυτές σε περίπτωση φυσικά που δεν γνωρίζετε κανένα μικρό μυστικό; Ε τότε, διαβάστε τον οδηγό που ακολουθεί!

Σε περίπτωση που πονάει το αυτί σας, μπορείτε να στάξετε μερικές σταγόνες από λιωμένο κρεμμύδι. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα διάρροιας, ανακατέψτε σε ένα ποτήρι ένα κουταλάκι ωμό καφέ με το χυμό μισού λεμονιού. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα δυσοσμίας στα πόδια, κάντε ένα ποδόλουτρο με αφέψημα φασκόμηλου. Εάν σας ταλαιπωρεί λόξυγκας, βάλτε στο στόμα σας λίγη ζάχαρη και αν πονάει το κεφάλι σας σε βαθμό που νομίζετε ότι θα σπάσει, πρέπει να κάνετε κομπρέσες εμποτισμένες με αφέψημα δυόσμου.

Όταν πάντως δεν σας παίρνει με τίποτα ο ύπνος, φορέστε κάλτσες λίγο προτού κοιμηθείτε για να είναι ζεστά τα άκρα σας. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε αφόρητους πόνους στην κοιλιά, κάντε επάλειψη με ελαιόλαδο και όταν ζαλίζεστε, πιείτε λίγο χυμό λεμονιού, στον οποίο μπορείτε να προσθέσετε σόδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.