Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ωφέλιμο το πράσινο τσάι για τους ηλικιωμένος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Καταπολεμά τη φθορά των κυττάρων.

Οι ηλικιωμένοι που πίνουν τακτικά πράσινο τσάι, έχουν αυξημένες πιθανότητες να παραμείνουν ευκίνητοι και να μπορούν να αυτοεξυπηρετούνται με το πέρασμα του χρόνου, σε σχέση με τους συνομήλικούς τους, σύμφωνα με μια νέα ιαπωνική επιστημονική έρευνα.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι έπιναν περισσότερο πράσινο τσάι, ήταν αυτοί που εμφάνιζαν λιγότερες πιθανότητες λειτουργικής ανικανότητας, μένοντας ανήμποροι να κάνουν τις καθημερινές δραστηριότητές τους και να εξυπηρετήσουν τις βασικές ανάγκες τους, όπως το ντύσιμο και το μπάνιο.

Το 13% των ατόμων που έπιναν λιγότερο από ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι τη μέρα, έγιναν λειτουργικά ανήμποροι, έναντι μόλις 7% όσων έπιναν τουλάχιστον πέντε φλιτζάνια πράσινο τσάι καθημερινά. Όσοι πίνουν πέντε φλιτζάνια και πάνω τη μέρα, είναι κατά ένα τρίτο λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν κινητική ανικανότητα σε σχέση με όσους πίνουν λιγότερο από ένα φλιτζάνι. Όσοι πίνουν κατά μέσο όρο τρία έως τέσσερα φλιτζάνια τη μέρα, έχουν 25% μικρότερο κίνδυνο.

Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικές χημικές ουσίες που καταπολεμούν την κυτταρική φθορά, η οποία μπορεί να προκαλέσει διάφορες ασθένειες. Ορισμένοι επιστήμονες κατά καιρούς έχουν συσχετίσει το πράσινο τσάι με διάφορα οφέλη για την υγεία, όπως μείωση της χοληστερόλης και μείωση του κινδύνου για καρκίνο, αλλά όλες οι έρευνες δεν έχουν καταλήξει σε ομόφωνα αποτελέσματα.

Αν και σε μικρές σχετικά ποσότητες το πράσινο τσάι θεωρείται ασφαλές, επειδή περιέχει καφεΐνη και ιχνοστοιχεία βιταμίνης Κ, σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να επιδράσει στην αποτελεσματικότητα ορισμένων φαρμάκων, όπως των αντιπηκτικών του αίματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.