Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Συνεχίζονται τα προβλήματα με τη μεταφορά μαθητών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η δίμηνη παράταση δεν λύνει τα προβλήματα των δήμων.

Επιστολή για την μεταφορά μαθητών απέστειλε το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, στον αρμόδιο υφυπουργό Εσωτερικών, Πάρι Κουκουλόπουλο καθώς εκτιμά ότι η δίμηνη παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων, θα δώσει προσωρινή ανακούφιση αλλά δεν θα επιλύσει τα προβλήματα για πολλούς δήμους.

Η ΠΕΔ ζητάει την παράταση των συμβάσεων μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, για όσους δήμους το επιθυμούν.

Επίσης, ζητά νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει για όσους δήμους προέβησαν σε διαπραγμάτευση μετά από άγονο διαγωνισμό, το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης:

Α)Να νομιμοποιείται, ακόμη και σε περίπτωση υπέρβασης του μέγιστου προϋπολογιζόμενου κόστους των δρομολογίων, που προέκυψε με τον μαθηματικό τύπο.

Β)Να ισχύει για υπογραφή σύμβασης αναδρομικά, για όποιο χρονικό διάστημα διενεργήθηκαν δρομολόγια άνευ συμβάσεως.

Για όσους Δήμους έχουν λάβει σχετικές αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων για σύναψη συμβάσεων με τα Κ.Τ.Ε.Λ. -και το Ελεγκτικό Συνέδριο απεφάνθη ότι κωλύεται η υπογραφή τους- την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν αναδρομικά στις παραταθείσες συμβάσεις.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών για τα επόμενα σχολικά έτη, να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στον μαθηματικό τύπο ώστε το προϋπολογιζόμενο μέγιστο κόστος των δρομολογίων να είναι αντίστοιχο του πραγματικού κόστους της μεταφοράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.