Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Οι άστεγοι της διπλανής πόρτας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ας βοηθήσουν όσοι πολίτες μπορούν - Ποιο το σχέδιο του δήμου Αθηναίων.

Μέσα σε χαρτόκουτα, σκεπασμένοι με βρώμικες κουβέρτες, αποσβολωμένοι και σχεδόν παγωμένοι από το πολικό ψύχος που επικρατεί αυτές τις μέρες, βρίσκονται οι άστεγοι της διπλανής πόρτας.

Άνθρωποι που έχουν σπίτι τους το δρόμο, τα παγκάκια και τις πλατείες του κέντρου της Αθήνας (και όχι μόνο!) ψάχνουν εναγωνίως τρόπους για να ζεσταθούν… Μοναδικά υπάρχοντά τους, τα χαρτόκουτα, οι τρύπιες κουβέρτες και τα βρώμικα σεντόνια τους… Αυτοί οι άνθρωποι, εκατοντάδες στην πραγματικότητα, εύχονται όσο κανένας άλλος να μην χιονίσει… Όχι γιατί δεν θα ήθελαν να δουν χιόνι αλλά γιατί σε αυτή την περίπτωση, θα πέθαιναν από το κρύο.

Γι’ αυτό και τις τελευταίες ημέρες κατακλύζουν καθημερινά τις εγκαταστάσεις του δήμου Αθηναίων, στην προσπάθειά τους να προφυλαχθούν από το χιονιά που επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Αυτή τη στιγμή μάλιστα, οι δύο ξενώνες του δήμου (Χαλκοκονδύλη 58 και στην πλατεία Κουμουνδούρου), που λειτουργούν για τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων έχουν γεμίσει.



Δεν εγκαταλείπουν τα... σπίτια τους και ζητούν μόνο κουβέρτες για να αντέξουν το κρύο


Κουκουλωμένοι με κουβέρτες για να ζεσταθούν...


Ένα χέρι βοηθείας από πολίτη σε άστεγο


Γι’ αυτό και ο δήμος έχει θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Αθήνα Εστία» ανοίγοντας άλλες τέσσερις εγκαταστάσεις του: αυτή στο κλειστό γυμναστήριο του Ρουφ (Πειραιώς και Χελιδόνη 69), τον πολιτιστικό χώρο κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας καθώς και τις δύο λέσχες φιλίας στις οδούς Κιου 5 και Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα.



 

Εκτός αυτού, παρακαλεί τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 1960 (λειτουργεί 24 ώρες) καθώς και τα 2105239465 και 2105246515 , σε περίπτωση που δουν άστεγους στο δρόμο.





Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.