Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ελπίδες στους τυφλούς μέσω μικροτσίπ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ένα μικροτσίπ, το οποίο τοποθετείται στο πίσω μέρος του οφθαλμικού βολβού, και μία βιντεοκάμερα που είναι ενσωματωμένη σε ένα ζευγάρι γυαλιά, δίνουν ελπίδα στους τυφλούς, έστω και κάπως θολά προς το παρόν.Οι εικόνες που συλλαμβάνονται από την βιντεοκάμερα μεταδίδονται στο μικροτσίπ, το οποίο τις «μεταφράζει» σε παλμικά κύματα που μπορεί να ερμηνεύσει ο εγκέφαλος.

Η συσκευή σχεδιάστηκε από τον καθηγητή Γκίσλιν Ντανιέλι του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκνις, στη Βαλτιμόρη. O καθηγητής Ντενιέλι αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της εφεύρεσής του στη διάσκεψη του Βασιλικού Εθνικού Ινστιτούτου για τους Τυφλούς που έγινε στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, δοκιμασίες της συσκευής του σε ανθρώπους θα γίνουν σε ένα χρόνο. Μολονότι οι εικόνες που παράγονται από το τεχνητό μάτι κάθε άλλο παρά είναι τέλειες, μπορούν να είναι τόσο καθαρές ώστε να είναι δυνατόν ένας τυφλός να ξεχωρίζει πρόσωπα.

Για τους επιστήμονες, οι εικόνες της συσκευής μπορεί να δείχνουν πολύ πρωτόγονες, όμως για τους τυφλούς που την έχουν ανάγκη, είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.