Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Στις 3 Φεβρουαρίου στο ΣτΕ ο νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οι πανεπιστημιακοί ζητούν να ακυρωθούν οι αποφάσεις της υπουργού Παιδείας.

Στις 3 Φεβρουαρίου θα κριθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ο νόμος-πλαίσιο της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Παναγιώτης Πικραμένος, όρισε την 3η Φεβρουαρίου 2012 ως ημερομηνία συζήτησης των προσφυγών των 24 Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των πρυτανικών αρχών κατά των υπουργικών αποφάσεων που αφορούν στην ταξινομική ψήφο και στις διαδικασίες εκλογής συμβουλίων διοίκησης στα Πανεπιστήμια, όπως και κατά του πρόσφατου Ν. 4009/2011.

Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, μεταξύ των άλλων, ζητούν να ακυρωθούν ως αντίθετες στο άρθρο 16 του Συντάγματος οι αποφάσεις της υπουργού Παιδείας με τις οποίες καθορίζεται: 1) η εφαρμογή του συστήματος ταξινομικής ψήφου κατά τη διαδικασία εκλογής καθηγητών-εσωτερικών μελών του συμβουλίου κάθε ΑΕΙ και 2) Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του συμβουλίου κάθε ΑΕΙ.

Στις προσφυγές τους οι πανεπιστημιακοί επικεντρώνουν την αντισυνταγματικότητα του νόμου 4009/2011 στην εκλογή εξωτερικών μελών, μη πανεπιστημιακών, τα οποία θα καταστούν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και θα διοικούν τα ΑΕΙ μαζί με τους πανεπιστημιακούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.