Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Λεωφορείο για τη μεταφορά των ΑμεΑ με χρηματοδότηση από τον ΟΠΑΠ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Ένα λεωφορείο για τη μεταφορά ατόμων με ειδικές ανάγκες προμηθεύεται ο Δήμος Σερρών, μετά την χρηματοδότηση από τον ΟΠΑΠ, ο οποίος ανακοίνωσε την έγκριση της σχετικής αίτησης του Δήμου Σερρών στις 30 του περασμένου μηνός Νοεμβρίου.Συγκεκριμένα, η προμήθεια αυτού του ειδικού οχήματος ύψους 65 χιλιάδων ευρώ επιτυγχάνεται, μετά την αίτηση που κατέθεσε στις 31-3-2011 ο Δήμος, με εντολή του Δημάρχου κ. Πέτρου Αγγελίδη, προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα χορηγιών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης-Οικονομικών Ενισχύσεων του Οργανισμού.

Το εν λόγω ειδικό λεωφορείο θα συμβάλλει στις μεταφορές-μετακινήσεις ατόμων με κινητικές ανάγκες ΑΜΕΑ. 

Να σημειωθεί ότι πέραν των βασικών κοινωνικών αρμοδιοτήτων του, ο Δήμος Σερρών υλοποιεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», διαθέτει Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) με ειδικές ανάγκες κ.α. 

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών στα τρία ΚΔΑΠ (στις περιοχές Σφαγείων, Ομόνοιας και στο παλαιό κτήριο του Νοσοκομείου) ανέρχεται στον αριθμό των 64 ατόμων, η μεταφορά των οποίων θα γίνεται με το νέο λεωφορείο.

Ακριβώς γι αυτό το λόγο ο Δήμαρχος επισκέφθηκε επανειλημμένως τον ΟΠΑΠ, σε κάθε υπηρεσιακό ταξίδι του στην Αθήνα. Τέλος, επισημαίνεται ότι η προμήθεια του κατάλληλα διασκευασμένου λεωφορείου-μετά τον απαιτούμενο μειοδοτικό διαγωνισμό-θα γίνει το συντομότερο δυνατό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.