Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ανήσυχος ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ για τις περικοπές και την εφεδρεία: «Το κράτος μας καταδικάζει σε θάνατο»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αντιμέτωποι με την αναλγησία του κράτους και τη στυγνή λογιστική πρακτική του βρίσκονται τα άτομα με ειδικές ανάγκες που παρά τις υποσχέσεις, σε μεγάλο ποσοστό τους δεν εξαιρέθηκαν από τα χαράτσια της κυβέρνησης και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να γλιτώσουν ούτε από την εργασιακή εφεδρεία.
Η ανησυχία εντείνεται καθημερινά, αφού παρά τις παρεμβάσεις της Συνομοσπονδίας τους προς τα αρμόδια υπουργεία δεν φαίνεται να λαμβάνονται υπ΄όψιν οι ιδιαιτερότητες των ΑΜΕΑ για εξαίρεση από τη φορολογική λαίλαπα την ίδια ώρα που όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες της περιοχής μας Μανόλης Ζηδιανάκης η ίδια τακτική θα ακολουθεί και για την εργασιακή εφεδρεία.
«Από τα φορολογικά χαράτσια εξαιρούνται μόνον όσοι έχουν αναπηρία άνω του 80% και οι τυφλοί. Αρκεί να σας πω ότι καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς τελευταίου σταδίου είναι υποχρεωμένο να πληρώσουν την έκτακτη φορολογία. Μέσω της Συνομοσπονδίας μας έχουμε ζητήσει να εξαιρεθούν όσοι έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και το ίδιο να ισχύσει και για την εφεδρεία. Ειδικά για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας θα ζητήσουμε να εξαιρεθούν όσοι προσελήφθησαν με το νόμο 1648 και 2643. Ήδη ετοιμάζουμε νέες παρεμβάσεις προς τα αρμόδια υπουργεία ώστε να μη δούμε να πετούν στο δρόμο ανάπηρους για να κάνουν οικονομία» δηλώνει στην «ΠΡΟΟΔΟ» ο κ. Ζηδιανάκης.
Όπως λέει ήδη οι περικοπές που έχουν γίνει στα επιδόματα των αναπήρων καθιστούν απαγορευτική την αξιοπρεπή διαβίωσή τους. «Το κράτος είναι ανάλγητο, έχει χάσει την ανθρωπιά του. Κάνοντας περικοπές στα επιδόματα των αναπήρων τους καταδικάζει σε θάνατο. Πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε κόσμο να πεθαίνει και αυτό που σας λέω δεν είναι υπερβολικό. Τα επιδόματα που δίνει σήμερα το κράτος δεν επαρκούν για φάρμακα και βοηθήματα πόσο μάλλον για τη διατροφή ενός ανθρώπου με αναπηρία ο οποίος ενδεχομένως να μην μπορεί να εργαστεί ή να είναι άνεργος» τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ ο οποίος έκανε γνωστό ότι σε συνεργασία με την Συνομοσπονδία θα επιχειρήσουν νέο κύκλο επαφών και παρεμβάσεων. «Ανησυχούμε ιδιαιτερα για το θέμα της εφεδρείας. Ήδη σημειώνεται μια κινητικότητα στο Νοσοκομείο που μας βάζει σε υποψίες, διότι η διοίκηση ζητά από τα ΑΜΕΑ και τους πολύτεκνους να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα δικαιλογητικά. Ενδεχομένως από τη συνένωση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ με το Νοσοκομείο της Ρόδου να θέλουν να παρουσιάσουν υπεράριθμο προσωπικό για να μπορούν πιο εύκολα να προχωρήσουν στην εφεδρεία. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αναλόγως θα πράξουμε» καταλήγει επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.