Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Τεστ πρόβλεψης της προεκλαμψίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πολύ χρήσιμο για την προφύλαξη της εγκύου.

Μια εξέταση που διενεργείται στη διάρκεια της κύησης μπορεί να προβλέψει ποιες γυναίκες κινδυνεύουν από προεκλαμψία (αύξηση της πίεσης και υψηλή παρουσία λευκώματος στα ούρα, που εκδηλώνεται με γενικευμένο οίδημα κατά το τρίτο τρίμηνο της κύησης και μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για τη μητέρα και το έμβρυο).

Οι ερευνητές της κλινικής «Mayo» παρουσίασαν τα συμπεράσματα της ερευνάς τους στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Νεφρολογίας υποστηρίζοντας ότι εντόπισαν συγκεκριμένα νεφρικά επιθηλιακά κύτταρα στα ούρα των ασθενών τα οποία υπήρχαν σε όλες τις γυναίκες που τελικά παρουσίασαν προεκλαμψία.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ένα απλό προληπτικό τεστ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα είναι χρήσιμο. Οι ειδικοί εξέτασαν 300 γυναίκες. Όλες οι γυναίκες που παρουσίασαν προεκλαμψία (15 συνολικά) είχαν τα συγκεκριμένα κύτταρα στα ούρα τους, ενώ αυτά δεν εντοπίστηκαν στις γυναίκες που δεν παρουσίασαν προεκλαμψία ή είχαν υγιή κύηση.

Παρότι διεξήχθη σε ένα μικρό αριθμό γυναικών οι ερευνητές πιστεύουν ότι το τεστ είναι υψηλής ακρίβειας για την πρόβλεψη της προεκλαμψίας και θα μπορούσε να προειδοποιεί έγκαιρα τους γιατρούς για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την προφύλαξη της εγκύου.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.