Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Το ΚΕΠΑ της ταλαιπωρίας των ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Τεράστιες ελλείψεις αλλά και 46 € χαράτσι για τους ανθρώπους με αναπηρία.


H δίμηνη λειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας μεταφράζεται σε απίστευτη ταλαιπωρία και δυσβάστακτο οικονομικό κόστος για τα ΑμεΑ.

Το κωμικοτραγικό της όλης υπόθεσης έγκειται στο ότι το ΚΕΠΑ του πολλαπλασιασμού της ταλαιπωρίας των ΑΜΕΑ δημιουργήθηκε ώστε να λήξει η χρόνια ταλαιπωρία των Ελλήνων αναπήρων από τις ατέρμονες διαδικασίες πιστοποίησης της αναπηρίας τους.

Τα κύρια προβλήματα εν περιλήψει – τα επισημαίνει η ΕΣΑμεΑ σε επιστολή της προς τον υπουργό εργασίας Γ. Κουτρουμάνη – είναι τα εξής: Ελλειψη Διευθύνσεων ΚΕΠΑ σε μεγάλες Περιφέρειες της χώρας καθώς και σε όλα τα νησιά. Ασάφεια και κακή πληροφόρηση που έχουν οδηγήσει σε υπερφόρτωση του συστήματος πιστοποίησης της αναπηρίας. Δεν έχει καν εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος να αποσαφηνίζει τα αυτονόητα. Οτι, δηλαδή, έχουν ισχύ οι γνωματεύσεις που έχουν ήδη εκδοθεί από τις Υγειονομικές Επιτροπές του προηγούμενου συστήματος και φέρουν έχουν την ένδειξη επ’ αόριστον ή χρονικά δεν έχουν λήξει ακόμη. Τέλος, κρίνεται ως απαράδεκτο το γεγονός ότι οι αιτούντες την πιστοποίηση της αναπηρίας τους και αξιολόγηση του ποσοστού αναπηρίας τους - δηλαδή άτομα που ζουν με πενιχρά έως και μηδαμινά εισοδήματα – καλούνται να καταβάλλουν το εξωφρενικό για την παρούσα οικονομική περίοδο ποσό των 46,16 ευρώ. Ενα μικρό χαράτσι για μιά υποχρεωτική “υπηρεσία” που μέχρι σήμερα έχει εξελιχτεί σε σκέτη ταλαιπωρία...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.