Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Συσκευή κατά του άσθματος δημιουργεί ζώνη φιλτραρισμένου αέρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Προσφέρει μεγαλύτερη προστασία από τα αλλεργιογόνα σωματίδια.

Η Airsonett Protexo πρόκειται για μία συσκευή με κάπως φουτουριστική εμφάνιση, που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από ατοπικό άσθμα κατά την διάρκεια του ύπνου τους. Μάλιστα η συσκευή συμμετείχε σε μία μελέτη για την επαλήθευση των ικανοτήτων της, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό για το αναπνευστικό, Thorax.

H συσκευή αντί να αφαιρεί απλά τα αλλεργιογόνα σωματίδια από τον αέρα, όπως οι παραδοσιακές συσκευές καθαρισμού αέρα, χρησιμοποιεί μία τεχνολογία που ονομάζεται TLA (temperature controlled laminar airflow) που δημιουργεί μια ροή φιλτραρισμένου αέρα προς τα κάτω, περιβάλλοντας τους χρήστες με μία φιλτραρισμένη «ζώνη αέρα» η οποία τελικά τους προσφέρει μεγαλύτερη προστασία από τα αλλεργιογόνα σωματίδια. Το Protexo φαίνεται να είναι μια παραλλαγή του εξοπλισμού της εταιρείας Opragon, που χρησιμοποιείται για να παρέχει φιλτραρισμένο αέρα στις χειρουργικές αίθουσες.

Η προαναφερθείσα μελέτη εξέτασε το Protexo έναντι των μη-TLA συσκευών εικονικών συσκευών σε ένα δείγμα 282 ατόμων που πάσχουν από ατοπικό άσθμα και διήρκησε έναν ολόκληρο χρόνο. Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν λιγότερη φλεγμονή στο αναπνευστικό τους σύστημα, με τους πιο βαριά πάσχοντες να επωφελούνται περισσότερο.

Δείτε το βίντεο με την συσκευή εν δράσει...


 


Πηγή: http://www.proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.