Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ημαθία: Το Κέντρο Μέριμνας γιορτάζει την 3η Δεκέμβρη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
ΤΙΜΩΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ - Την παρουσίαση... θα κάνει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος.


Άλλη μια χρονιά το Κέντρο Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δήμου Βέροιας, θα γιορτάσει την 3η Δεκέμβρη, την Παγκόσμια Ημέρα Αφιερωμένη στα ΑμΕΑ, έχοντας δίπλα του, φίλους αγαπητούς.
Όπως γνωστοποίησε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του ΚΕΜΕΑΕΔ Μελίνα Δαμιανίδου, ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες της μουσικοχορευτικής παράστασης που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή παιδιών που φοιτούν στο ΚΕΜΑΕΔ τη Δευτέρα 5 Δεκέμβρη στο Χώρο Τεχνών.
Πρόκειται για μια μουσικοχορευτική παράσταση σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας προς τιμή του ηθοποιού Κώστα Βουτσά, ενός ανθρώπου που περισσότερο από μισό αιώνα, χαρίζει γέλιο, μέσα από τις ταινίες και τα θέατρα όπου πρωταγωνιστεί.
"Δεν τιμούμε μόνο τον καλλιτέχνη αλλά και τον άνθρωπο" είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του ΚΕΜΑΕΔ, μιλώντας με ενθουσιασμό για το νεανικό και ενθουσιώδες πνεύμα του ηθοποιού, την αμεσότητά του με τον κόσμο και την προθυμία με την οποία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, ώστε να συμμετέχει και ο ίδιος στην παράσταση.
Όσο για την επιλογή του προσώπου του Κώστα Βουτσά, όπως διευκρίνισε η κ. Μ. Δαμιανίδου, δεν έγινε τυχαία, αλλά με πρόθεση να δοθεί η δυνατότητα σ' όσους παρακολουθήσουν την εκδήλωση, να γελάσουν, μιας και ο κόσμος το τελευταίο διάστημα, απογοητευμένος απ' όλα όσα συμβαίνουν γύρω του, έχει απομονωθεί και κλεισθεί στον εαυτό του.
"Αναλογιζόμενη την γενικότερη οικονομική κατάσταση θα επιθυμούσα η είσοδος να είναι δωρεάν προς όλους, δυστυχώς όμως τα γενικότερα έξοδα της παράστασης δεν μου το επιτρέπουν" τόνισε κ. Μελίνα Δαμιανίδου.
Ενθουσιασμενοι από την πορεία της προετοιμασίας και δηλώνοντας πάντα αρωγοί στη λειτουργία του ΚΕΜΑΕΔ, εμφανίστηκαν οι συντελεστές της μουσικοχορευτικής παράστασης ο Γιώργος Μπελίρης, μουσικοί παρουσιαστές της εκπομπής της ΕΤ 3, «6η αίσθηση», που θα παίξει πιάνο και θα τραγουδήσει μαζί με τη μουσικό Ελένη Αναγνώστου (η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη συνολικά της παράστασης) και τη βεροιώτισσα ηθοποιό - τραγουδίστρια Μάγδα Πένσου.
Τις χορογραφίες και την κίνηση επί σκηνής διδάσκει η χορογράφος της ΚΕΠΑ Μελίνα Παπαδοπούλου μαζί με την Αφροδίτη Γεωργιάδου. Πέρα από το τμήμα χορού της ΚΕΠΑ, επί σκηνής θα συμμετάσχουν και παιδιά του ΚΕΜΑΕΔ, ενώ τη δική του διάσταση θα δώσει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας "Ευστάθιος Χωραφάς".
Την ευθύνη της παρουσίασης θα έχει ο βεροιώτης ηθοποιός Δημήτρης Μαυρόπουλος.
Οι συντελεστές της παράστασης μίλησαν με ενθουσιασμό για το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει και τη χαρά που δέχονται από τα παιδιά του ΚΕΜΑΕΔ "ο ενθουσιασμός στα μάτια τους είναι η καλύτερη αμοιβή για όλους".
"Η ΚΕΠΑ συνεχίζει να στηρίζει τον πολιτισμό, συνεχίζει να στηρίζει το ΚΕΜΑΕΔ και τις όμορφες ιδέες του" είπε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Γιώργος Μιχαηλίδης και ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους που συστρατεύονται στον αγώνα των παιδιών του Κέντρου, όπως και το χορηγό της εκδήλωσης την εταιρία PANINI.
Μιλώντας εκ μέρους της PANINI ο κ. Κώστας Κελέσμιτος επαίνεσε το έργο που συντελείται στο Κέντρο Μέριμνας, διευκρινίζοντας ότι πρόθεση της εταιρίας δεν είναι η προβολή και διαφήμισή της, αλλά να παρακινηθεί ο επιχειρηματικός κόσμος και να συνδράμει αγκαλιάζοντας το ΚΕΜΑΕΔ και τους ανθρώπους του.
"Μόνο ο πολιτισμός μπορεί να δώσει τη δύναμη και τη διάθεση που χρειάζεται σήμερα, ώστε να μην υποκύψουμε και να ξεπεράσουμε τα προβλήματα" είπε ο Γιώργος Μπελίρης, εκ των συντελεστών της παράστασης, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του Κέντρου Μέριμνας.
Στρατευμένο μέλος του ΚΕΜΑΕΔ, πρόθυμο ν' ανταποκριθεί όποτε χρειασθεί, δήλωσε και η χορογράφος της ΚΕΠΑ Μελίνα Παπαδοπούλου και η βοηθός της Αφροδίτη Γεωργιάδου (κόρη της Δημάρχου Βέροιας) με σπουδές στο χορό.
"Είναι υποχρέωση μας η προσφορά βοήθειας και η συνεργασία με το ΚΕΜΑΕΔ" υποστήριξε και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας "Ευστάθιος Χωραφάς", κάνοντας γνωστό πως η συνεργασία θα συνεχιστεί και στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Συλλόγου.
Ο κ. Καγκελίδης εξήρε το έργο της κ. Μελίνας Δαμανίδου, χαρακτηρίζοντάς την αναντικατάστατη.
Τέλος όλοι εξέφρασαν την εκτίμησή τους στο σπουδαίο ηθοποιό Κώστα Βουτσά, που συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις, είτε υποδυόμενος ρόλους στο θεατρικό σανίδι, είτε στη μικρή οθόνη.
Η μουσικοχορευτική παράσταση έχει τίτλο "Ηθοποιός σημαίνει φως" και η πώληση εισιτηρίων ξεκινάει σήμερα στο Χώρο Τεχνών Δ. Βέροιας και στο Κέντρο Μέριμνας στον Προμηθέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.