Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

«Η λίστα της ντροπής ανήκει πια στο παρελθόν»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Με επιτυχία λειτουργούν οι νέες μονάδες στα νοσοκομεία, είπε ο Λοβέρδος.

«Η λίστα της ντροπής, στην οποία χρειάστηκε να περιμένουν για περισσότερα από επτά χρόνια οι εξαρτημένοι χρήστες, ανήκει πια στο παρελθόν».

Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, δηλώνοντας ότι «χθες εντάχθηκε στο πρόγραμμα θεραπείας εξαρτημένος χρήστης που έκανε αίτηση στις 8-9-2011 στη Θεσσαλονίκη».

Ήδη, οι νέες μονάδες στα νοσοκομεία άρχισαν να λειτουργούν με επιτυχία, και μετά το κλείσιμο του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά, ακολουθεί και αυτό στην Αθήνα, στην οδό Καποδιστρίου.

Για τις συγχωνεύσεις των κλινικών, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι θα μειωθούν ακόμη και στο μισό οι κλινικές που υπάρχουν σήμερα στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία.

Η αρχική πρόταση αφορούσε στη συγχώνευση 300 κλινικών, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερες συγχωνεύσεις, επεσήμανε ο κ. Λοβέρδος, και πρόσθεσε ότι μόνο η εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος επί υπουργείας του Γ. Γεννηματά, το 1987, θα οδηγούσε σε 1.000 τμήματα (κλινικές) και 250 τομείς.

Με δεδομένο ότι σήμερα υπάρχουν 2.000 κλινικές η μείωσή τους θα πρέπει να κυμανθεί στο 50%, αλλά αναμένονται, όπως έγινε γνωστό και προτάσεις του καθηγητή Λιαρόπουλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.