Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ο σκύλος είναι η καλύτερη παρέα στην άσκηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.




Οι τετράποδοι φίλοι μας βοηθούν σε μια δραστήρια ζωή.


Όσον αφορά στην άσκηση, η καλύτερη παρέα του ανθρώπου μπορεί να είναι ένας τετράποδος φίλος. Ειδικοί δηλώνουν ότι οι έρευνες δείχνουν πως οι ιδιοκτήτες σκύλων περπατούν περισσότερο, γρηγορότερα και είναι περισσότερο πιθανό να ακολουθούν δραστήριο τρόπο ζωής, λόγω της συντροφιάς τους με το ζώο.


Η Dr. Sandra McCune, ειδικός στη συμπεριφορά ζώων, δήλωσε ενθουσιασμένη από το κίνητρο που μπορεί να αποτελέσει ένα ζώο. Πρόσθεσε, ότι έρευνες έδειξαν ότι αν κάποιος πάει βόλτα το σκύλο του έχει περισσότερες πιθανότητες να ανταποκριθεί στις οδηγίες για τις καθημερινές δραστηριότητες.


Πρόσφατη έρευνα σε περισσότερους από 1.011 ενήλικες αποκάλυψε ότι οι σκύλοι είναι η αιτία του 66% των εβδομαδιαίων περίπατων. Το ένα τέταρτο ανθρώπων με παιδιά και ζώα επισκέπτονται τακτικά πάρκα και άλλα υπαίθρια μέρη λόγω του σκύλου.


Η McCune δήλωσε ότι ακόμα και όταν είναι σκοτεινά, όταν βρέχει, ο σκύλος χρειάζεται βόλτα, κάθε μέρα. Πρόσθεσε, ότι η βόλτα με τον σκύλο δυναμώνει τους κοινωνικούς δεσμούς. Αν κάποιος βγει έξω με έναν σκύλο είναι περισσότερο πιθανό να αρχίσει μια συζήτηση, εξηγεί.


Τα σκυλιά είναι ισχυρό κίνητρο κοινωνικού κεφαλαίου, δήλωσε η McCune, εξηγώντας ότι το κοινωνικό κεφάλαιο είναι όρος κοινωνιολογίας, που όπως τον ερμηνεύει η ίδια, ορίζεται ως η αξία όλων των σχέσεων.Η ιδιοκτησία ενός σκύλου ωφελεί όλη την κοινότητα, δήλωσε.


Σύμφωνα με την έρευνα, το 44% των ιδιοκτητών σκύλων ηλικίας 65 και άνω ασκούνται σε εβδομαδιαία βάση λόγω του σκύλου τους.


Η Shirley Archer, του American Council on Exercise, δήλωσε ότι ως σύντροφοι στην άσκηση, οι σκύλοι μπορούν να προσφέρουν ενέργεια, ενθουσιασμό και την κοινωνική στήριξη που είναι τόσο καθοριστική για να παραμείνει κάποιος σε πρόγραμμα άσκησης. Μπορούν να αποτελέσουν καλή συντροφιά στο φρίσμπι, το πέταγμα μπάλας και αποτελούν υπέροχη ευκαιρία για να είναι κάποιος δραστήριος. Προειδοποιεί ότι καθώς είναι ζωντανά πλάσματα, οι σκύλοι χρειάζονται φροντίδα.


Αν εσείς είστε στο ποδήλατο πρέπει να τα εκπαιδεύσετε να είναι κοντά. Να τα διατηρείτε ενυδατωμένα, να ελέγχετε τις πατούσες τους και να μην τα αφήνετε να τρέχουν μετά το φαγητό.



Πηγή: http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.