Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Δε σταματά να τρώει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πάσχει από μια σπάνια γενετική ασθένεια.

Είναι μόλις 10 χρονών και πάσχει από μια πολύ σπάνια γενετική ασθένεια, που τον κάνει να θέλει να… τρώει συνέχεια και τα πάντα! Τρώει στην κυριολεξία ό,τι βρίσκει μπροστά του, από γατοτροφές μέχρι οδοντόκρεμες!

Οι γονείς του Ben Green, Paul και Angela, πρέπει να τον παρακολουθούν συνέχεια γιατί κινδυνεύει να πεθάνει από υπερφαγία!

«Αν τον αφήσουμε λιγάκι μόνο του μπορεί να φάει τα πάντα. Δε μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του. Πρέπει να του λέμε συνέχεια όχι και τότε αρχίζει να κλαίει γοερά. Είναι πολύ δύσκολο. Μπορεί να κλαίει επί ώρες και εγώ πρέπει να είμαι σκληρή γιατί είναι για το καλό του» λέει η μητέρα του.

Ο Ben ακολουθεί ένα αυστηρό διατροφικό πρόγραμμα. Το σύνδρομο από το οποίο πάσχει ονομάζεται Prader-Willi syndrome. Προκαλείται από μια ανωμαλία στο χρωμόσωμα 15 και η πιθανότητα εμφάνισής του είναι 1 στους 22.000 ανθρώπους.

Ο εγκέφαλος του Ben δε μπορεί να «συνειδητοποιήσει» πότε το στομάχι του είναι γεμάτο. Οι γιατροί είπαν στους γονείς του ότι αν δεν τρώει σύμφωνα με ένα αυστηρό πρόγραμμα, μπορεί να γίνει τόσο υπέρβαρος που τελικά θα πεθάνει.


Δυστυχώς για το Ben, το μικρό αγόρι είναι ήδη υπέρβαρο, τόσο λόγω του συνδρόμου όσο και εξαιτίας μιας καμπυλότητας στην σπονδυλική του στήλη που τον έχει καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι, γεγονός που δεν του επιτρέπει να «καίει» πολλές θερμίδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.