Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ειδικός φόρος σε όλα τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Κόβεται ένας μισθός από όλους τους αιρετούς άρχοντες - Έκκληση στους εφοπλιστές να βοηθήσουν.

Ειδικό τέλος στην ακίνητη περιουσία που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αποφάσισε η κυβέρνηση προκειμένου όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών να συλλεγούν άμεσα νέα κονδύλια.

Όπως ανακοίνωσε ο υπ. Οικονομικών το τέλος για τα ακίνητα θα είναι μεσοσταθμισμένο - Θα ξεκινά από 0,5 ευρώ και θα φτάνει τα 10 ευρώ. Γι' αυτό και θα υπάρχει ένα ειδικό τέλος 4 ευρώ/τμ στα ακίνητα τα οποία θα εισπραχθούν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Οι λεπτομέρειες θα δοθούν την Τρίτη και όπως δεσμεύτηκε ο κ. Βενιζέλος το νέο τέλος θα εφαρμοστεί αφού ληφθούν υπόψη και κοινωνικά κριτήρια.

Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία πλέον επιβάρυνση στους έλληνες πολίτες χρειάζεται όμως ένας μηχανισμός άμεσης απόδοσης.

Η αλήθεια όμως είναι ότι όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος ότι υπάρχουν υστερήσεις στα έσοδα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται 2 δισ. ευρώ ή 1% του ΑΕΠ.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το πρωτογενές έλλειμμα το 2009 ήταν πάνω από 24 δισ. ευρώ - Το 2010 ήταν 11,2 δισ. ευρώ.

Το 2011 θα είναι στα 1,8 δισ. ευρω. Αυτό σημαίνει όπως είπε ότι « εάν εφαρμόσουμε τους στόχους το 2012 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε τις φήμες για την επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και επανέλαβε ότι είναι οργανωμένη σπέκουλα που αφορά το ευρώ.

Παράλληλα τόνισε ότι «είμαστε σε επαφή με τον επίτροπο Όλι Ρεν - Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη συμφωνία μας με την Τρόικα. Η στάση ορισμένων κρατών μελών είναι το πρόβλημα μας. Όχι η Τρόικα. Για παράδειγμα άλλα κράτη δέχονται πολιτικές πιέσεις στο εσωτερικό τους, ή προβλήματα με τις τράπεζες τους, κι έτσι μεταφέρονται αυτά τα προβλήματα στην ευρωζώνη».

Τόνισε ότι η ύφεση πρέπει να ανακοπεί και ότι πρέπει να βοηθήσουμε αναπτυξιακά τη χώρα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή είναι η προτεραιότητα μας».

Περικοπή ενός μισθού από όλους τους αιρετούς άρχοντες αποφάσισε επίσης το υπουργικό συμβούλιο, απόφαση η οποία δείχνει την ακραία κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Είναι φανερό ότι οι κινήσεις πλέον της κυβέρνησης είναι «απεγνωσμένες», άλλωστε ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε επίσης ότι ο πρωθυπουργός θα καλέσει τον εφοπλιστικό κόσμο για να δυνηθεί με ποιο τρόπο μπορούν οι έλληνες εφοπλιστές να μετάσχουν στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας.

Παράλληλα ανέφερε ότι «πρέπει να ψηφίσουμε ταχύτερα τον προϋπολογισμό τους 2012. Το προσχέδιο του οποίου θα κατατεθεί 3 Οκτωβρίου και παράλληλα τόνισε ότι το νέο φορολογικό σύστημα θα εισαχθεί ταυτόχρονα με τον προϋπολογισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.