Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ο Παραολυμπιονίκης που ρεζίλεψε την IAAF

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Ο Όσκαρ Πιστόριους έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος αθλητής με τεχνητά μέλη που πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά των 400 μέτρων των αντρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Νταεγκού, αν και η IAAF δεν ήθελε να του επιτρέψει να τρέξει.





Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στη Νότια Κορέα, πρωταγωνιστής δεν είναι ο Μπολτ αλλά ο Όσκαρ Πιστόριους. Ένας αθλητής που αψήφησε το πρόβλημα που έχει στα πόδια και έλαβε μέρος στην 5η προκριματική σειρά των 400 μέτρων, αντιμετωπίζοντας αρτημελής συναθλητές του παρά τις αντιρρήσεις της ΙAAF.

Η ομοσπονδία του στίβου είχε ενστάσεις γαιτί θεωρεί ότι τα τεχνητά μέλη από ανθρακονήματα δίνουν τη δυνατότητα στον αθλητή να καταπονείται 25% λιγότερο από τους υπόλοιπους.

Ο Πιστόριους κέρδισε τη συμμετοχή του στους αγώνες και μάλιστα με χρόνο 45.39 τερμάτισε 3ος στη σειρα του και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του αγωνίσματος.

"Είμαι κουρασμένος. Πρέπει να ηρεμήσω, να ανασυγκροτηθώ και να μιλήσω με τον προπονητή μου. Έκανα καλό αγώνα. Είμαι ευχαριστημένος που συμμετέχω στο σπορ, σε αυτό το αγώνισμα. Η συμμετοχή μου σε έναν τέτοιο αγώνα ήταν ο στόχος που είχα τόσα χρόνια. Δούλεψα τόσο πολύ για να βρίσκομαι εδώ. Υπήρχε μεγάλη πίεση πριν από τον αγώνα και με περιμένει αρκετή δουλειά μέχρι τη Δευτέρα" τόνισε ο Πιστόριους που έχει ατομικό ρεκόρ 45.07.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.