Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Τροπολογίες υπερ αναπήρων από Κουρουμπλή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Θα τις εντάξει ο Βενιζέλος στο πολυνομοσχέδιο;

Τροπολογίες για τα άτομα με αναπηρία κατέθεσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και μένει να φανεί αν ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα τις εντάξει στο πολυνομοσχέδιο.

Αναλυτικά, ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος παρεμβαίνει τακτικά για ζητήματα που αφορούν άτομα με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες, με την τροπολογία αρ. 76 ζητά να επεκταθεί η ισχύς του νόμου που αφορά αυτούς που έχασαν τα δύο τους μάτια ή ακρωτηριάσθηκαν εξαιτίας της υπηρεσίας και στους λαμβάνοντες βουλευτική σύνταξη τυφλούς βουλευτές, προκειμένου να αποκατασταθεί «η αδικία εις βάρος της μοναδικής τυφλής Ελληνίδας βουλευτού» Ελευθερίας Μπερνιδάκη.

Με την τροπολογία αρ. 87 προτείνει τα επιδόματα απολύτου αναπηρίας και τα επιδόματα ανικανότητας να μην υπολογίζονται στο ύψος των συντάξεων, ώστε να μην υπόκειται στο πλαφόν. Προτείνει δηλαδή να μην υπολογίζονται αυτά τα επιδόματα στο συνολικό ακαθάριστο εισόδημα του προέδρου του Αρείου Πάγου από το οποίο καθορίζεται η σύνταξη τυφλών, παραπληγικών και τετραπληγικών. (Ήδη πέρασε με απόφαση λεπτομέρειες εδώ).

Τέλος, με την τροπολογία αρ. 88 ζητά να μην αφαιρείται ποσοστό 30% – 40% από την κύρια σύνταξη και το επίδομα απολύτου αναπηρίας από τους τυφλούς που εξέρχονται της εργασίας με τη συμπλήρωση 15ετίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.