Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Στόχος η προσβασιμότητα του νομού Ροδόπης για ΑΜΕΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η μεγαλύτερη δυνατή προσβασιμότητα του νομού Ροδόπης για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) αποτελεί τον βασικό στόχο της κοινωνικής λειτουργού Βασιλικής Χατζοπούλου, η οποία από τον περασμένο Μάρτιο εργάζεται στον Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα “Περπατώ” του νομού Ροδόπης.
Η κ. Χατζοπούλου επιλέχθηκε, στο πλαίσιο του προγράμματος “Vodafone World of Difference”, να προσφέρει εθελοντική εργασία στον “Περπατώ” για ένα έτος, ενώ το κόστος της μισθοδοσίας της καλύπτει η Vodafone.
“Προσωπικά θεωρώ ότι η βασικότερη συμβολή μου στο έργο του συλλόγου ήταν μέχρι τώρα η προσβασιμότητα των ΚΤΕΛ Ροδόπης. Ήδη τέσσερα μικρά λεωφορεία των 18 θέσεων είναι προσβάσιμα για ΑΜΕΑ, ενώ στόχος είναι να βρεθεί τρόπος να καταστούν προσβάσιμα όλα τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ”, δήλωσε στη “Μ” η κ. Χατζοπούλου, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η καλή πρακτική του ΚΤΕΛ Ροδόπης να μεταφερθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
Αλλά και το κάμπιγκ Φαναρίου έχει αποκτήσει προσβασιμότητα και ήδη οικογένειες με ΑΜΕΑ παραθερίζουν εκεί.
Κατά τους πρώτους μήνες εργασίας της η κ. Χατζοπούλου εξασφάλισε για τον δήμο Κομοτηνής χρηματοδότηση μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος για τη συντήρηση των ήδη υπαρχουσών και την κατασκευή νέων ραμπών σε διαδρομή τριών χιλιομέτρων σε νέο οικισμό της πόλης. Παράλληλα, έχει αρχίσει την αναζήτηση πόρων με σκοπό να γίνουν προσβάσιμα όλα τα καταστήματα της κεντρικής αγοράς, ενώ πραγματοποιεί συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να γίνουν προσβάσιμοι και οι τόποι λατρείας της πόλης.
Έχει εξυπηρετήσει επίσης 181 περιπτώσεις ατόμων με κινητική αναπηρία προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη και ενημέρωση σχετικά με τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, ενώ έχει συμβάλει στη δημιουργία ομάδας συμβουλευτικής για τα ίδια τα άτομα με αναπηρία, αλλά και τις οικογένειές τους, με την εθελοντική εργασία ψυχολόγου.“Είναι πολύ σημαντικό για μένα που μου δίνεται η ευκαιρία να κάνω αυτό που θέλω και να πληρώνομαι παράλληλα, καθώς έχω τη δυνατότητα να αφιερώνω όλο μου τον χρόνο στον σύλλογο”, ανέφερε η κ. Χατζοπούλου.

ΜΠ.Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.