Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Εκσυγχρονίζονται οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πανεπιστημιακού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Σε εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και στην πλήρη ανανέωση του δικτυακού της τόπου (http://www.uhl.gr) προχώρησε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των δαπανών του Νοσοκομείου, το έργο υλοποιήθηκε αξιοποιώντας το υπάρχον δυναμικό του Τμήματος Πληροφορικής και Οργάνωσης, η δε ανάπτυξη του με τη χρήση ανοιχτού λογισμικού. Η συνολική δαπάνη του Νοσοκομείου ήταν μηδενική. Ο νέος δικτυακός τόπος φιλοξενείται στο χώρο του Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης ΣΥΖΕΥΞΙΣ.

Πέραν της επίσημης ροής ειδήσεων του Νοσοκομείου, λειτουργεί ήδη η εφαρμογή για την αναζήτηση των κωδικών της Διεθνής Στατιστικής Ταξινόμησης Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας ICD-10 που είναι απαραίτητοι στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Επιπλέον, είναι ενεργοποιημένη και έκδοση για γρήγορη πλοήγηση από κινητά νέας γενιάς (mobile version).
Σκοπός και φιλοδοξία του σχεδιασμού του νέου δικτυακού τόπου του Νοσοκομείου, όπως ανακοινώθηκε με γνώμονα τη διαρκή βελτίωση και την σταδιακή ηλεκτρονικοποίηση βασικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πολιτών, είναι να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για τους εξυπηρετούμενους πολίτες όσο και για το προσωπικό του Νοσοκομείου καθώς και την πλήρη εναρμόνιση του με τα πρότυπα πρόσβασης σε ανθρώπους με αναπηρία.

Το νοσοκομείο
Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 27/9/99. Βρίσκεται στην περιοχή Μεζούρλο της πόλης Λάρισας του Νομού Λάρισας και καταλαμβάνει κτίσμα 89.000 τ.μ. σε οικόπεδο εκτάσεως 150 στρεμ. Η ανέγερση άρχισε στις 25/7/91 και περατώθηκε το 1998.
Σκοπός του νοσοκομείου είναι η παροχή δευτεροβάθμιας και κυρίως τριτοβάθμιας περίθαλψης στους πολίτες, η εγκατάσταση σ' αυτό των πανεπιστημιακών κλινικών, εργαστηρίων και ειδικών μονάδων του ιατρικού τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και η ανάπτυξη αντίστοιχων ή άλλων μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η εκπαίδευση γιατρών και λοιπών επιστημόνων υγείας και η ανάπτυξη της έρευνας στο χώρο της υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.