Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Σε λειτουργία ειδική ράμπα για ΑμεΑ στην παραλία Αλμυρού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Σε λειτουργία παραδόθηκε η ειδική ράμπα για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) που τοποθέτησε η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου στην παραλία του Αλμυρού, στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.




Η εγκατάσταση αποτελείται από χώρο στάθμευσης, ειδικά αποδυτήρια, διάδρομο που οδηγεί στη θάλασσα και ένα ειδικό, πλωτό αμαξίδιο, το οποίο επιτρέπει στα ΑμεΑ να μπαίνουν με αυτό μέσα στο νερό. Παράλληλα, έχει σηματοποιηθεί κατάλληλα η διαδρομή πρόσβασης στην παραλία, τόσο από την κατεύθυνση του Ηρακλείου όσο και από την δυτική πλευρά των Λινοπεραμάτων.

Η ειδική κατασκευή που θα επιτρέπει στα άτομα με κινητικά προβλήματα να χαίρονται με ασφάλεια τη θάλασσα εγκαινιάσθηκε με την παρουσία του δημάρχου Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκη, του προέδρου της Μονομετοχικής Ανώνυμης Εταιρείας δήμου Μαλεβιζίου (ΜΑΕΔΗΜ) Dr Κ. Γωνιανάκη, του πρωταθλητή ποδηλασίας (χειρήλατο) Γ. Σηφάκη, μελών σωματείων ΑμεΑ, τουριστικών παραγόντων και διευθυντών ξενοδοχείων της Αμμουδάρας.

Στην εκδήλωση, το Σωματείο ΑμεΑ του νομού Ηρακλείου έδωσε στο δήμαρχο Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκη ευχαριστήρια επιστολή «για τον σεβασμό που δείχνει στα άτομα με αναπηρία» μαζί με την ευχή «η προσπάθεια που ξεκίνησε να συνεχιστεί και σε άλλες παροχές».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου καλωσόρισε όλους στα εγκαίνια, τονίζοντας ότι σε περιόδους βαθιάς οικονομικής κρίσης το να προσπαθείς να υλοποιείς προγράμματα κοινωνικής πολιτικής δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ειδικά όταν δεν μπορείς να αντλήσεις πόρους από αλλού, αλλά πρέπει εξ ολοκλήρου να χρηματοδοτήσεις την κάθε δράση, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα δυσκολότερα, σημείωσε και πρόσθεσε πως παρόλα αυτά η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει στην παραλία αυτή τις κατάλληλες υποδομές, έτσι ώστε τα άτομα με αναπηρία να μπορούν με ασφάλεια και ευκολία να χαρούν την θάλασσα

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΔΣ της ΜΑΕΔΗΜ εξέφρασε τη χαρά του που η εταιρεία παρουσιάζει την πρώτη διαμορφωμένη παραλία για άτομα με αναπηρία του Μαλεβιζίου. Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι παρά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που η αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει, τα θέματα που έχουν να κάνουν με την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία σε κοινόχρηστους χώρους της δικαιοδοσίας τους θα βρίσκονται πάντα ως πρώτη προτεραιότητα στον προγραμματισμό τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.