Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Επαναστατική «κάρτα» θα διαγνώσκει το AIDS μέσα σε 15 λεπτά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με κόστος μόλις 1 δολάριο!
Μία φορητή συσκευή ικανή να διαγνώσει μέσα σε λίγα λεπτά τυχόν μόλυνση του αίματος υποδέχθηκε η ιατρική κοινότητα ως από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις στον πόλεμο κατά του ιού HIV και του AIDS στις ανεπτυγμένες χώρες.

Με μέγεθος όσο μία πιστωτική κάρτα, το mChip αποδείχθηκε 100% ακριβές όσον αφορά την διάγνωσή του HIV στην Ρουάντα.

Χιλιάδες δοκιμές πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας το πρωτότυπο στην πόλη Kigali και τα αποτελέσματα είχαν 95% ακρίβεια για το HIV και 76% για τη σύφιλη.

Η πλαστική αυτή συσκευή, κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ και αναπτύχθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου Columbia στην Νέα Υόρκη. Αξιοσημείωτο είναι και το κόστος κατασκευής της, το οποίο είναι μόλις 1 δολάριο.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Samuel Sia, δήλωσε πως η βασική ιδέα είναι να δημιουργήσουν μία ευρείας γκάμας διαγνωστικές εξετάσεις, προσιτές σε όλους τους ασθενείς, σε οποιοδήποτε σημείο στον πλανήτη, δίχως να είναι απαραίτητη η παρουσία τους σε νοσοκομείο, δίνοντας αίμα και περιμένοντας μέρες για τα αποτελέσματα.

Η mChip χρησιμοποιεί ένα οπτικό σύστημα για να «διαβάσει» τα σωματικά υγρά, ενώ για δείγμα χρειάζεται μόνο μία σταγόνα αίματος.

Περιλαμβάνει 10 ζώνες ανίχνευσης μέσα από τις οποίες το αίμα περνάει και η διάγνωση πραγματοποιείται μέσα σε 15 μόλις λεπτά.

Το αποτέλεσμα οπτικοποιείται μέσω ενός απλού χρωματικού κώδικα, παρόμοιου με αυτού του τεστ εγκυμοσύνης.

Μια εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσετε το φθηνό κουτί-ανιχνευτή, που ονόμασαν «το εργαστήριο», για να ελέγξετε τα αποτελέσματα.

Από τη στιγμή που η φαρμακευτική αγωγή για τον περιορισμό του HIV είναι εδώ και αρκετό καιρό διαθέσιμα, το κόστος τους δεν παύει να είναι ιδιαίτερα ακριβό και απαγορευτικό για χρήση σε παγκόσμια κλίμακα.

Το mChip, από την άλλη πλευρά είναι εξαιρετικά οικονομικό, εύκολο στην μεταφορά και μας δίνει αποτέλεσμα με ακρίβεια μέσα σε 15 λεπτά.

Οι ερευνητές ελπίζουν να αναπτυχθεί έτσι ο έλεγχος για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα σε έγκυες γυναίκες της Αφρικής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.