Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Μεγάλος να γίνεις με… μαύρα μαλλιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


ΔΕΙΤΕ: Εντοπίστηκε η υπεύθυνη για το χρώμα μαλλιών πρωτεΐνη.

Επιστήμονες εντόπισαν μία πρωτεΐνη, με τον όνομα «wnt» που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή του χρώματος στα μαλλιά. Θεωρούν ότι θα μπορούμε στο μέλλον να διατηρούμε το φυσικό μας χρώμα στα μαλλιά και εννοείται δίχως την χρήση κάποιας χρωστικής βαφής.

Αντ’ αυτών θα χρησιμοποιούμε σαμπουάν, λοσιόν ή κάποια φαρμακευτική αγωγή που θα αυξάνει τα επίπεδα τη συγκεκριμένης πρωτεΐνης, χαρίζοντας μας φυσικό χρώμα μέχρι τα βαθειά γεράματα.

Αμερικανοί ερευνητές δημοσιοποίησαν την έρευνά τους πάνω στη συγκεκριμένη πρωτεΐνη στο περιοδικό Cell. Τα πειράματα κατέδειξαν ότι η πρωτεΐνη ενεργοποιεί μία αλυσιδωτή αλληλουχία αντιδράσεων προκαλώντας την ωρίμανση των στελεχών στο τριχωτό της κεφαλής που παράγουν τη χρωστική ουσία που δίνει στα μαλλιά το χρώμα του. Η ίδια πρωτεΐνη είναι υπεύθυνη και για την ανάπτυξη της τρίχας, οπότε θα μπορούσε μία σχετική θεραπεία εκτός από τη διατήρηση του χρώματος, να λειτουργεί ανασταλτικά και στην μείωση του πάχους της με το πέρασμα των ετών.

Ωστόσο δεν εξαρτώνται όλα από την πρωτεΐνη, μία άλλη,βρετανική αυτή τη φορά, έρευνα έδειξε ότι η μη σωστή διατροφή και η παραμέληση του σώματός μας οδηγεί στην συγκέντρωση υπεροξειδίου του υδρογόνου σε υψηλά επίπεδα. Το τελευταίο εμποδίζει την παραγωγή της χρωστικής ουσίας. Αν και γενικά γενικότερα η εμφάνιση των λευκών τριχών εξαρτάται από τα γονίδια, οι καταχρήσεις μπορεί να επιταχύνουν την διαδικασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.