Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Εγκαινιάστηκε κλινική αποκατάστασης στην Πάτρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Θα καλύπτει ασθενείς με κακώσεις νωτιαίου μυελού από όλη τη Δυτ. Ελλάδα.

Εγκαινιάστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας η κλινική αποκατάστασης ασθενών με κακώσεις νωτιαίου μυελού, που θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και θα καλύπτει όλη τη Δυτική Ελλάδα.

Η νέα μονάδα διαθέτει τμήματα νοσηλείας 20 κλινών, φυσικοθεραπείας - εκγύμανσης και υδροθεραπείας - λουτροθεραπείας. Σε καθημερινή βάση θα αντιμετωπίζονται περίπου 30 ασθενείς και θα εφαρμόζονται προγράμματα άμεσης, αλλά και όψιμης αποκατάστασης, με σκοπό την ταχύτερη και πληρέστερη κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη των ασθενών.

Η κλινική αποκατάστασης καλύπτει έκταση 2.500 τ.μ.

Η δαπάνη έφθασε το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, δωρεά του Πατρινού Δημήτρη Σφήκα, ο οποίος όπως ανέφερε κατά την διάρκεια των εγκαινίων, σκοπός του έργου είναι να προσφέρει ανακούφιση στους πάσχοντες.

Η κλινική έχει ξεκινήσει να στελεχώνεται με ιατρικό προσωπικό, που αποτελείται από νευροχειρουργούς, ορθοπαιδικούς, φυσιάτρους και άλλες ειδικότητες, όπως επίσης από νοσηλευτικό, επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος, ο οποίος αφού εξήρε την προσφορά του Δημήτρη Σφήκα, πρόσθεσε ότι η πολιτεία οφείλει να στηρίζει τέτοιες ενέργειες. Μάλιστα, όπως τόνισε, το υπουργείο θα μεριμνήσει για την στήριξη της μονάδας με προσωπικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.