Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Το Συμβούλιο της Eυρώπης προειδοποιεί για τις επιπτώσεις της λιτότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το καμπανάκι για τους κινδύνους της ευρω-λιτότητας χτυπά ο επίτροπος για τ' ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόμας Χάμαρμπεργκ. Υπογραμμίζει ότι η περιοριστική πολιτική τείνει να καταστήσει μόνιμα θύματα της κρίσης, τα πλέον ευάλωτα άτομα των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

Πραγματοποιώντας δημόσια παρέμβαση στη συζήτηση περί δημοσιονομικής πειθαρχίας και κρίσης, τονίζει πως εκείνοι που υφίστανται, πρώτοι απ' όλους, τις δυσμενείς επιπτώσεις είναι οι πολύ φτωχοί, τα άτομα με αναπηρία, οι ηλικιωμένοι και όσοι χρειάζονται βοήθεια από το κράτος, ακόμη και οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.

Απορρίπτει τη λύση ιδιωτικοποίησης των δομών υγείας, επικαλούμενος έρευνα των Financial Times, σύμφωνα με την οποία υπάρχει ραγδαία επιδείνωση στην ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που προσφέρουν ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη.

Παράλληλα, σημειώνει ότι περικόπτονται οι προϋπολογισμοί των οργανισμών και των μη κυβερνητικών οργανώσεων, που ασχολούνται με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία -όπως υποστηρίζει- συχνά παραβιάζονται λόγω της κρίσης.

Ο επίτροπος υπογραμμίζει ότι πρέπει να υπάρξει "αντίβαρο" στην ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική, προκειμένου να διασφαλισθούν η κοινωνική συνοχή και οι βασικές αρχές δικαιοσύνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.