Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

«Οδηγίες για τον καθορισμό του αναλωσίμου υγειονομικού υλικού σε ασθενείς ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κατά είδος και ποσότητα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
«Οδηγίες για τον καθορισμό του αναλωσίμου υγειονομικού υλικού σε ασθενείς ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κατά είδος και ποσότητα»

Η εγκύκλιος του ΙΚΑ στις 14/5/2010 (αρ.πρωτ. Γ55/768 - θα την βρείτε εδώ ολόκληρη) ότι καθορίζει τη χορήγηση των ειδών (και των αντιστοίχων ποσοτήτων) αναλωσίμου υγειονομικού υλικού σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Μερικά από τα αναλώσιμα είδη για τα οποία αναφέρονται αναλυτικά οι χορηγούμενες ποσότητες (τεμάχια) στην εγκύκλιο, είναι: οι καθετήρες κύστεως, οι ουροσυλλέκτες, οι περιπεϊκοί καθετήρες, οι αυτολιπαινόμενοι καθετήρες, οι βαλβίδες καθετήρα, οι τραχειοσωλήνες, οι καθετήρες αναρρόφησης και γαστροστομίας, οι πάνες ακράτειας, οι καθετήρες ορθού, οι συσκευές έγχυσης φαρμάκων, τα διάφορα επιθέματα, τα υποσέντονα, τα είδη κολοστομίας και ειλεοστομίας, κ.ά.

Κάποια από αυτά τα είδη τα προμηθεύεται το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τα διαθέτει στους ασφαλισμένους του απευθείας από τα υποκαταστήματά του. Στην περίπτωση αυτή δεν καταβάλλεται συμμετοχή.

Τα υπόλοιπα είδη, αν το ΙΚΑ δεν τα έχει, θα πρέπει ο αρμόδιος υπάλληλος, που είναι ο διαχειριστής του υλικού, να σημειώσει στη γνωμάτευση πως "στερείται το Ίδρυμα" και έτσι να πάει να το αγοράσει ο ασφαλισμένος και μετά να του αποδοθεί από το ΙΚΑ το ποσό που κατέβαλε και να αφαιρεθεί η συμμετοχή αν προβλέπεται βέβαια γι' αυτό το υλικό.


Απαραίτητα δικαιολογητικά για την απόδοση της δαπάνης είναι το τιμολόγιο ή η απόδειξη αγοράς καιγνωμάτευση τού κατά περίπτωση ειδικού ιατρού του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην οποία θα αναγράφονται τα είδη που χρειάζεται ο ασφαλισμένος.
Για τους χρόνια πάσχοντες ασφαλισμένους μπορεί να εκδίδεται γνωμάτευση για αναλώσιμα υγειονομικά υλικά που θα καλύπτουν ανάγκες έως και δυο μηνών. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση της κολοστομίας, για την οποία μπορεί να εκδίδεται ιατρική γνωμάτευση που θα καλύπτει ανάγκες τριμήνου.
Η γνωμάτευση αυτή θα πρέπει να έχει θεωρηθεί από ελεγκτή ιατρό ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και θα ενημερώνεται σχετικά το βιβλιάριο ασθενείας του ασφαλισμένου.

Την εγκύκλιο θα την βρείτε και εδώ ολόκληρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.