Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Πλήγμα για τους νεφροπαθείς η αφαίρεση δύο φαρμάκων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ένα νέο χτύπημα έχουν δεχθεί οι αιμοκαθαιρούμενοι ασθενείς, που με την ανανέωση της λίστας φαρμάκων του ΙΚΑ είδαν δύο σημαντικότατα φάρμακα για τους ίδιους να εξαφανίζονται και είναι πλέον αναγκασμένοι να τα πληρώνουν, αν και το κόστος τους είναι ιδιαίτερα υψηλό.


Έτσι, το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ρεθύμνου έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, παραθέτοντάς του το πρόβλημα και ζητώντας την αναθεώρηση της απόφασης. Αναλυτικά, αναφέρει:

«Το σωματείο μας που αποτελεί την αυτοεκπροσώπηση των ατόμων με αναπηρία όλων των κατηγοριών και των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και των χρόνιων πασχόντων, με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τις ελλείψεις στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο ΙΚΑ Ρεθύμνου. Μεταξύ άλλων, το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν συνταγογραφούνται τα σκευάσματα ξυλοκαΐνης emla και chemeram jel, τα οποία χρησιμοποιούν οι νεφροπαθείς.

Στη σημερινή οικονομική κρίση, τη μεγαλύτερη που έζησε ποτέ η χώρα μας την οποία βιώνουν περισσότερο οι ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους, δεν είναι δυνατόν να γίνονται περικοπές ακόμα και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των νεφροπαθών.

Τα φάρμακα που αναφέρουμε παραπάνω, για τα οποία δεν υπάρχουν υποκατάστατα, είναι αναγκαία για τη σταθεροποίηση της υγείας των ατόμων που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Η αγορά των φαρμάκων αυτών είναι δαπανηρή, απαιτεί μεγάλο οικονομικό κόστος για τα άτομα αυτά, τα οποία δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.
Επιβάλλεται, λοιπόν, να επανεξετάσετε την εν λόγω λίστα και να προσθέσετε σε αυτήν τα σκευάσματα emla και chemeram jel.

Αναμένοντας την προσωπική σας παρέμβαση και τη θετική σας απάντηση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.