Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Απειλείται με ματαίωση η ελληνική παραολυμπιακή αποστολή για τους πανευρωπαϊκούς κολύμβησης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Οργισμένα τα παραολυμπιακά «δελφίνια» μας απαιτούν άμεση εκταμίευση του απαιτούμενου ποσού




Ο παραολυμπιονίκης μας  Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, συνομιλεί με τον πρωθυπουργό κατά την διάρκεια περσινής επίσκεψης του τελευταίου στην Κομοτηνή. Αλλάξαν οι καιροί...Ο παραολυμπιονίκης μας Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, συνομιλεί με τον πρωθυπουργό κατά την διάρκεια περσινής επίσκεψης του τελευταίου στην Κομοτηνή. Αλλάξαν οι καιροί...Η παραολυμπιακή μας ομάδα κολύμβησης είναι η πλέον πετυχημένη παραολυμπιακή μας ομάδα. Η "βιτρίνα" του ελληνικού παραολυμπιακού αθλητισμούΗ παραολυμπιακή μας ομάδα κολύμβησης είναι η πλέον πετυχημένη παραολυμπιακή μας ομάδα. Η "βιτρίνα" του ελληνικού παραολυμπιακού αθλητισμού


Η εθνική αποστολή για το επικείμενο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης αθλητών με αναπηρία (3-10 Ιουλίου 2011) στο Βερολίνο απειλείται με ματαίωση, επειδή το απαιτούμενο ποσό ύψους 38.000€ δεν έχει ακόμα εκταμιευθεί.

14 αθλητές και αθλήτριες έχουν δηλωθεί για την αποστολή, ο αριθμός τους είναι ο ελάχιστος δυνατός δεδομένης της οικονομικής στενότητας, σχεδόν άπαντες είναι μεταλλιούχοι των δύο τελευταίων παραολυμπιακών διοργανώσεων. Η συμμετοχή τους στους πανευρωπαϊκούς είναι επιτακτική, μιάς και πρέπει να “πιάσουν” τα όρια πρόκρισης για τους παραολυμπιακούς στο Λονδίνο του 2012. Να σημειώσουμε ότι η ελληνική παραολυμπιακή ομάδα κολύμβησης είναι η εμπροσθοφυλακή (ή αλλιώς βιτρίνα) του ελληνικού παραολυμπιακού αθλητισμού. Ούτε λίγο ούτε πολύ κέρδισε τα μισά (12 μετάλλια, 4 χρυσά, 5 αργυρά και 3 χάλκινα) από τα 24 ελληνικά παραολυμπιακά μετάλλια στην τελευταία παραολυμπιακή διοργάνωση στο Πεκίνο.

Το συνολικό ποσό – κόστος της αποστολής για το Βερολίνο, η ενδεχόμενη έλλειψη του οποίου απειλεί να “πνίξει” τα όνειρα της πλέον πετυχημένης ελληνικής παραολυμπιακής ομάδας είναι 38.000 €. Το ποσό είναι ενταγμένο στη συνολική επιχορήγηση της εθνικής αθλητικής ομοσπονδίας ΑμεΑ που έχει την ευθύνη οργάνωσης της αποστολής, έχει εγκριθεί εδώ και λίγες εβδομάδες από τον αρμόδιο υφυπουργό Χρ. Αηδόνη, πλην όμως δεν έχει ακόμα εκταμιευτεί. Απαιτείται εύλογος χρόνος για τα “προπαρασκευαστικά” της αποστολής, το οποίον σημαίνει ότι εάν η εκταμίευση δεν γίνει μέχρι το αργότερο την 20η Ιουνίου η αποστολή ... ακυρώνεται!

Η ζοφερή προοπτική της ακύρωσης έχει εξοργίσει τα παραολυμπιακά “δελφίνια” μας που νιώθουν ότι η πολύμηνη κοπιαστική προετοιμασία τους κινδυνεύει να αποδειχτεί “μιά τρύπα στο νερό”. Το στίγμα ενδεχόμενης ακύρωσης μας αποδίδει ο δις παραολυμπιονίκης Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, τονίζοντας ότι “σε μιά τέτοια περίπτωση, με μαθηματική ακρίβεια τα μισά τουλάχιστον αναμενόμενα στους παραολυμπιακούς του Λονδίνου μετάλλια θα έχουν χαθεί”. “Είμαστε αποφασισμένοι να κινητοποιηθούμε προστατεύοντας τους κόπους μας των τελευταίων μηνών” προσθέτει ο εκ Κομοτηνής παραολυμπιονίκης μας, εκπροσωπώντας δε και όλους τους συναθλητές του καταλήγει ότι “δεν ανεχόμαστε την ταπείνωση για το παραολυμπιακό κίνημα που η μη συμμετοχή στο Βερολίνο συνεπάγεται, την ίδια στιγμή που για την ιδιωτική φιλανθρωπική διοργάνωση Special Olympics θα δαπανηθούν ΄δκάδες εκατομμύρια”.





Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.