Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Τζελ σώζει από τον χρόνιο πόνο στη μέση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Επιδιορθώνει τις βλάβες στους μεσοσπονδύλιους δίσκους



Τζελ σώζει από τον χρόνιο πόνο στη μέση
Οι χρόνιοι πόνοι στη μέση μπορεί να αποτελέσουν μελλοντικά παρελθόν χάρη σε ένα ενέσιμο τζελ

Μάντσεστερ
Βρετανοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα τζελ που χορηγείται σε ενέσιμη μορφή και μπορεί να ανακουφίσει από τον χρόνιο πόνο στη μέση.
Εκτιμάται ότι οι πόνοι στη μέση «πλήττουν» το 80% του πληθυσμού κάποια στιγμή στη ζωή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στις ΗΠΑ το συγκεκριμένο πρόβλημα αποτελεί την κύρια αιτία ανικανότητας και απουσίας από την εργασία.
Τώρα ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ ανέπτυξαν ένα τζελ το οποίο «επιδιορθώνει» τους κατεστραμμένους μεσοσπονδύλιους δίσκους. Με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό περιοδικό «Soft Matter» οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η λύση στο πρόβλημα εκατομμυρίων ανθρώπων κρύβεται μέσα σε μικροσκοπικά σπογγώδη σωματίδια τα οποία διογκώνονται και κολλούν μεταξύ τους δημιουργώντας μια δομή η οποία αποκαθιστά τα σημεία όπου οι δίσκοι εμφανίζουν φθορές.
Ανθεκτικό σε πιέσεις
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης δρα Μπράιαν Σόντερς από το Τμήμα Υλικών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, η ερευνητική ομάδα επέτυχε να ενώσει τα μικροσωματίδια του τζελ έτσι ώστε να προκύψει ένα ενέσιμο προϊόν ικανό να εμφανίζει ανθεκτικότητα σε μεγάλες πιέσεις χωρίς να παρουσιάζει βλάβη.
Η σωτήρια για εκατομμύρια πάσχοντες ένεση η οποία αποτελεί το «τέκνο» 25ετούς ερευνητικής δουλειάς, περιέχει δισεκατομμύρια σωματίδια τα οποία μέσα στη σύριγγα βρίσκονται σε υγρή μορφή. Όταν γίνει η έγχυση στον οργανισμό τότε η θεραπεία λαμβάνει τη μορφή γέλης.
Ο δρ Σόντερς σημείωσε ότι «η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία χάρη στον σχεδιασμό πρωτοποριακών υλικών ο οποίος φέρνει την προοπτική χρήσης ενός ενέσιμου τζελ για τη θεραπεία της κήλης δίσκου ένα βήμα πιο κοντά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.