Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Υγιεινή ζωή ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Οι μισές περιπτώσεις της νόσου θα μπορούσαν να αποφευχθούν με μείωση του αλκοόλ και αύξηση της άσκησης



Υγιεινή ζωή ενάντια στον καρκίνο του μαστού
Σχεδόν οι μισές περιπτώσεις καρκίνου του μαστού θα προλαμβάνονταν εάν οι γυναίκες ακολουθούσαν πιο υγιεινό τρόπο ζωής με κύριο «συστατικό» του τη φυσική άσκηση

Λονδίνο
Σχεδόν οι μισές από τις περιπτώσεις καρκίνου του μαστού θα μπορούσαν να προληφθούν εάν οι γυναίκες ακολουθούσαν έναν υγιεινότερο τρόπο ζωής. Αυτό προκύπτει από μια νέα έκθεση, σύμφωνα με την οποία μόνο στη Βρετανία περί τις 20.000 γυναίκες θα απέφευγαν τη «συνάντησή» τους με την εν δυνάμει θανατηφόρα νόσο εάν γυμνάζονταν περισσότερο, έπιναν λιγότερο και έτρωγαν καλύτερα.
Οι υπεύθυνοι του Παγκόσμιου Ταμείου για την Ερευνα στον Καρκίνο (World Cancer Research Fund, WCRF) συνιστούν μισή ώρα φυσικής άσκησης την ημέρα, κατανάλωση ενός μόνο αλκοολούχου ποτού ημερησίως και απώλεια περιττών κιλών εφόσον η γυναίκα είναι υπέρβαρη.
Υγιεινή …πρόληψη
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που αφορούν τη Βρετανία 47.600 γυναίκες ανέπτυξαν καρκίνο του μαστού το 2008 – το ένα τέταρτο εξ αυτών μάλιστα πέθαναν εξαιτίας του καρκίνου τους.
Οι εκτιμήσεις του WCRF αναφέρουν ότι το 42% αυτών των περιπτώσεων καρκίνου θα μπορούσε να είχε προληφθεί εάν οι γυναίκες ακολουθούσαν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Όπως τόνισε η δρ Ρέιτσελ Τόμσον, αναπληρώτρια επιστημονική διευθύντρια του WCRF«τα νέα στοιχεία αποδεικνύουν ότι έχουμε μακρό δρόμο να διανύσουμε προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε τις γυναίκες σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού». Η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Ταμείου συμπλήρωσε ότι«υπάρχουν πειστικά στοιχεία σχετικά με το ότι η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Παράλληλα υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις που μαρτυρούν ότι στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες το περιττό σωματικό βάρος αυξάνει τον κίνδυνο της νόσου. Επιστημονικά ευρήματα δείχνουν επίσης ότι η τακτική φυσική άσκηση πιθανότατα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στον μαστό».
Δεκάλογος ζωής
Ιδού ο δεκάλογος των συστάσεων του Παγκόσμιου Ταμείου για τον Καρκίνο σχετικά με την αποφυγή του καρκίνου του μαστού:
  • Προσοχή στο σωματικό βάρος. Η γυναίκα πρέπει να είναι όσο αδύνατη γίνεται χωρίς όμως να γίνει λιποβαρής
  • Διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης
  • Μείωση της κατανάλωσης λιπαρών τροφών
  • Μείωση της κατανάλωσης τροφών με πολύ αλάτι
  • Μείωση της κατανάλωσης τροφών με πολλή ζάχαρη
  • Μείωση της κατανάλωσης ποτών με πολλή ζάχαρη
  • Αύξηση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και οσπρίων
  • Μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένου κρέατος
  • Μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ
  • Επιλογή μιας ισορροπημένης διατροφής αντί για λήψη συμπληρωμάτων βιταμινών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.