Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Έμπλαστρο σώζει από την αλλεργία στα φιστίκια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Απελευθερώνει μικρές δόσεις φιστικελαίου απευθείας κάτω από το δέρμα



Έμπλαστρο σώζει από την αλλεργία στα φιστίκια
Η επικίνδυνη αλλεργία στα φιστίκια ταλαιπωρεί χιλιάδες ασθενείς, οι οποίοι οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς τα τρόφιμα που καταναλώνουν καθώς αρκετά εμπεριέχουν πολλές φορές ίχνη φιστικιού

Παρίσι 
Ένα επαναστατικό έμπλαστρο, το οποίο υπόσχεται να απαλλάξει χιλιάδες ασθενείς από την επικίνδυνη αλλεργία στα φιστίκια, δημιούργησαν γάλλοι επιστήμονες.
Οι δύο παιδίατροι που το ανέπτυξαν υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει ίσως τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης των αλλεργιών εφ’ όρου ζωής.
Η αλλεργία στα φιστίκια είναι πολύ επικίνδυνη και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο. Πρόκειται για μια κατάσταση κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα αντιλαμβάνεται κάποιες ουσίες τους ως απειλητικές και αντιδρά σε αυτές, οδηγώντας σε αναφυλακτικό σοκ. Αυτό στη συνέχεια μπορεί να προκαλέσει αλλεργική φλεγμονή στους αεραγωγούς, να δυσκολέψει ή ακόμη και να σταματήσει την αναπνοή. 
Εύκολη εφαρμογή, μακροπρόθεσμα αποτελέσματα
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο τρόπος χρήσης του έξυπνου εμπλάστρου είναι ιδιαίτερα εύκολος: ο ασθενής το κολλά στο δέρμα του και αυτό κάθε λεπτό απελευθερώνει μικρές δόσεις φιστικελαίου. Αυτές απορροφώνται σταδιακά από τις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να «εξοικειώνεται» με τις μέχρι πρότινος αλλεργιογόνες ουσίες και να μην αντιδρά πλέον σε αυτές.
«Προβλέπουμε ότι το συγκεκριμένο έμπλαστρο θα φοριέται από ασθενείς καθημερινά και για αρκετά χρόνια, μειώνοντας έτσι σταδιακά την επικινδυνότητα της έκθεσής του οργανισμού τους στα φιστίκια» εξηγεί ο παιδίατρος δρ Πιέρ-Ανρί Μπεναμού από το νοσοκομείο St Vincent de Paul, στο Παρίσι και ένας εκ των δύο επινοητών του εμπλάστρου.
Σύντομα στην αγορά
Στην παρούσα φάση, έχουν ήδη ξεκινήσει κλινικές δοκιμές στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ασφάλεια του ελπιδοφόρου προϊόντος.
Εάν όλα πάνε καλά, τότε οι επιστήμονες εκτιμούν σε 3-4 χρόνια το σωτήριο έμπλαστρο θα μπορούσε να κάνει την εμφάνιση του στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.