Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Εταιρείες δημόσιου τζόγου υπέρ της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Μνημόνιο συνεργασίας ευρωπαϊκού φόρουμ ΑμεΑ και ευρωπαϊκής ομοσπονδίας οργανισμών τυχερών παιγνίων




Το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν την Τετάρτη 13 Απριλίου η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημόσιων Οργανισμών Τυχερών Παιγνίων (EL) και το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) αποσκοπεί να συμβάλλει – αντιγράφουμε από το σχετικό δελτίο τύπου – “στη βελτίωση της ζωής των 80 εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών με αναπηρία”.

Σύμφωνα με τα περιεχόμενα στο Μνημόνιο, βάση για την συνεργασία είναι “τα σημαντικά οφέλη κάθε εθνικού οργανισμού τυχερών παιγνίων, που είναι σε θέση να συνεισφέρει στη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία στην Ευρώπη”. Επί της συγκεκριμένης βάσεως (δηλαδή των κερδών των Οργανισμών Τυχερών Παιγνίων), το EDFπου είναι ο θεσμικός φορέας εκπροσώπησης των ευρωπαίων αναπήρων και το ELδεσμεύτηκαν να συνεργαστούν στους ακόλουθους τομείς:

- στη συμβολή στην απασχόληση των ατόμων με αναπηρίες

- στην πλήρη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία

- στην ανταλλαγή καλών πρακτικών από όλη την Ευρώπη

- στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με θέματα αναπηρίας

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις των επικεφαλής του EDFκαι του ΕLμετά την υπογραφή του Μνημονίου. Ο Ελληνας πρόεδρος του ευρωπαϊκού φόρουμ ΑμεΑ Γιάννης Βαρδακαστάνης επισήμανε ότι “το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει συνεργασίες σε εθνικό επίπεδο, διότι είναι ζωτικής σημασίας για τις αναπηρικές οργανώσεις να συμμετέχουν στις αποφάσεις για το πώς οι οργανισμοί διαχείρισης των τυχερών παιγνίων μπορούν να ωφελήσουν τα άτομα με αναπηρία”.

Από την δική του πλευρά, ο Friedrich Stickler, πρόεδρος του EL, αποδίδοντας το οικονομικό μέτρο της όλης συνεργασίας εξήγησε ότι “από τα 20 και πλέον δισ. ευρώ ετησίως που τα μέλη μας συνεισφέρουν στους κρατικούς προϋπολογισμούς για θέματα του γενικού συμφέροντος, γνωρίζουμε ότι πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ χρηματοδοτεί έργα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία”. Εξειδικεύοντας τις δεσμεύσεις του προέδρου ο αντιπρόεδρος του ElChristophe Blanchard-Dignac επεσήμανε ότι “εμπνεόμενοι από το παράδειγμα που έθεσε το μέλος μας ONCE στην Ισπανία, έχουμε δεσμευτεί να παρουσιάσει ένα ευρύ φάσμα καλών πρακτικών για το πώς οι τυχερά παίγνια μπορούν να οδηγήσουν στη βελτίωση της πλήρους ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε όλη την Ευρώπη”.

H υλοποίηση στην χώρα μας του Μνημονίου συνεργασίας των αναπηρικών φορέων με τις εταιρείες δημόσιου τζόγου στα χρόνια του ... “άλλου” μεγάλου Μνημονίου που ευθύνεται για το ψαλίδισμα διαχρονικών προνοιακών παροχών, αν μη τι άλλο αναμένεται να χει πολυεπίπεδο ενδιαφέρον. Ιδεολογικό, πολιτικό, κοινωνικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.