Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ερωτήματα για το δικαίωμα ελεύθερης διέλευσης των ΑμεΑ από τα διόδια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εν αναμονή της σύναψης συμβάσεων με τις εταιρείες εκμετάλλευσης

Εντονη ανησυχία και διαμαρτυρίες της εθνικής συνομοσπονδίας ΑμεΑ



Με κατεπείγουσα επιστολή της προς τους υπουργούς οικονομικών και μεταφορών, η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ εκφράζει την ανησυχία της για το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με την συμπερίληψη του δικαιώματος ελεύθερης διέλευσης των ΑμεΑ από τα διόδια στις συμβάσεις παραχώρησης της εκμετάλλευσης των διοδίων που θα είναι έτοιμες εντός των προσεχών ημερών.

Η ανησυχία της συνομοσπονδίας πηγάζει από τις συνεχείς αναιρέσεις των υπεσχημένων τους τελευταίους μήνες. Στην επιστολή υπενθυμίζεται ότι η δημόσια δέσμευση του υπουργού μεταφορών Δ. Ρέππα για ελεύθερη διέλευση των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια είχε δοθεί από τις 26 Αυγούστου 2010 κατόπιν έντονων πιέσεων των αναπηρικών συλλόγων. Σε όλες τις ανακοινώσεις του υπουργείου που ακολούθησαν η υλοποίηση της δέσμευσης δεν περιλαμβανόταν, υποχρεώνοντας την ΕΣΑμεΑ να επανέλθει στις 8 Φεβρουαρίου 2011.

Τις τελευταίες δυό εβδομάδες το θέμα των συμβάσεων έχει επανέλθει στην επικαιρότητα, το Δημόσιο φέρεται να είναι στην τελική ευθεία για την επίλυση του θέματος των διοδίων, οι συμβάσεις παραχώρησης εντός των προσεχών ημερών θα αποσταλούν στις εταιρείες εκμετάλλευσης, από πευράς υπουργείου διαρρέουν ειδήσεις για μειώσεις των διοδίων στα υπό κατασκευή τμήματα των αυτοκινητόδρομων, πλην όμως για την ελεύθερη διέλευση των ΑμεΑ από τα διόδια της χώρας δεν γίνεται η παραμικρή μνεία. Εξ ου και η νέα επείγουσα επιστολή της ΕΣΑμεΑ που θυμίζει για μία ακόμη φορά τις υπουργικές υποσχέσεις.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή προς τους Γ. Παπακωνσταντίνου και Δ. Ρέππα “θεωρούμε αδιανόητο να μην προχωρήσετε στη θέσπιση διάταξης που θα συμπληρώνει τα κενά του θεσμικού πλαισίου, τα οποία επικαλείται κατά καιρούς η πλειονότητα των ιδιωτικών εταιρειών εκμετάλλευσης για τη μη εφαρμογή του ευνοϊκού μέτρου της απαλλαγής των κατόχων αναπηρικών αυτοκινήτων από τα διόδια”.





Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.