Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Θεραπεία για ασθενείς με ελκώδη κολίτιδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Τα δεδομένα μιας νέας μελέτης δείχνουν αποτελεσματικότητα της θεραπείας με ινφλιξιμάμπη σε ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ελκώδη κολίτιδα.

Η ελκώδης κολίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος του εντέρου που προσβάλλει περισσότερα από 700.000 άτομα στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Χαρακτηρίζεται από φλεγμονή και εξέλκωση (δημιουργία ελκών) του βλεννογόνου (της εσωτερικής επένδυσης /επιθηλίου) του παχέος εντέρου, οι οποίες προκαλούν αιματηρές κενώσεις, σοβαρή διάρροια και συχνό κοιλιακό

άλγος. Μικροσκοπικές ανοιχτές πληγές ή έλκη σχηματίζονται στην επιφάνεια του βλεννογόνου, όπου αιμορραγούν και παράγουν πύο και βλέννα. Επειδή η φλεγμονή προκαλεί τη συχνή εκκένωση του παχέος εντέρου, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν συνήθως διάρροια (συχνά αιματηρή) και έντονο κοιλιακό άλγος, που συχνά οδηγεί σε απώλεια βάρους, αναιμία και μια σειρά από δευτερεύουσες επιπλοκές.

Βάσει των δεδομένων μιας νέας μελέτης που παρουσιάστηκαν στο 6ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης για την Ερευνα της Νόσου του Crohn και της Κολίτιδας, οι ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ελκώδη κολίτιδα που απέτυχαν να ανταποκριθούν στα κορτικοστεροειδή είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να επιτύχουν ελεύθερη στεροειδών ύφεση με θεραπεία με ινφλιξιμάμπη σε συνδυασμό με αζαθειοπρίνη (ΑΖΑ) συγκριτικά με εκείνους που έλαβαν μία από τις δύο θεραπείες ως μονοθεραπεία.

Η μελέτη UC SUCCESS (Schering Ulcerative Colitis Comparative & Efficacy Safety Study) έδειξε επίσης ότι μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπευτική στρατηγική βασισμένη στην ινφλιξιμάμπη πέτυχαν κλινική ανταπόκριση και επούλωση του βλεννογόνου συγκριτικά με εκείνους που έλαβαν μονοθεραπεία με αζαθειοπρίνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.