Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Προστατευτείτε φυσικά από τις αλλεργίες της άνοιξης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τις τελευταίες ημέρες τα μηνύματά σας για αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης των αλλεργιών που μας επιφυλάσσει η άνοιξη, ολοένα και πληθαίνουν, ενώ μερικά είναι βουτηγμένα στην… απελπισία!

Πίσω από κάθε πρόβλημα, όμως, βρίσκεται και μία –τουλάχιστον- λύση, αρκεί να έχουμε την υπομονή και να δοκιμάζουμε μέχρι να βρούμε τι μας ανακουφίζει περισσότερο. Ακολουθήστε λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές, οι οποίες έχουν βοηθήσει κι εμένα στο παρελθόν, προκειμένου να απολαύσετε την άνοιξη χωρίς… φτερνίσματα.

Βρείτε την πηγή του «κακού» Πριν γεμίσετε την τσάντα σας με κολλύρια και ρινικά σπρέι, πρέπει να βρείτε τι είναι αυτό που σας προκαλεί αλλεργική αντίδραση, έτσι ώστε να προστατέψετε τον εαυτό σας από αυτό. Συμβουλευτείτε αλλεργιολόγο και κάντε ειδικές εξετάσεις αίματος ή δερματικές εξετάσεις, αν σας το συστήσει ο γιατρός σας.

Δοκιμάστε βότανα και συμπληρώματα Τα αλλεργικά άτομα συνήθως έχουν έλλειψη της βιταμίνης Β6 και Β12, ενώ η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την περίοδο που η αλλεργία σας είναι σε έξαρση. Το θυμάρι, η εχινάκεια, η δενδρομολόχα σε ρόφημα μπορούν να καταπραΰνουν τα συμπτώματα, ενώ προσθέτοντας και λίγη σκόνη τζίνσενγκ στο αφέψημα, θα καταφέρετε να περιορίσετε τις αλλεργικές αντιδράσεις. Επίσης, η τσουκνίδα είναι γνωστή για τις αντιισταμινικές της ιδιότητες.

Ενυδατωθείτε Όσο πιο ενυδατωμένος είναι ο οργανισμός σας, τόσο πιο εύκολα «καθαρίζει» τη βλέννα. Φροντίστε να πίνετε πολλά υγρά και έχετε υπόψη σας τα εξής: το νάτριο διατηρεί την ισορροπία του νερού έξω από τα κύτταρα και το κάλιο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο, βοηθούν να διατηρηθεί η ισορροπία του νερού μέσα στα κύτταρα – συν του ότι θα σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και στην υγεία σας γενικότερα. Το διάστημα έξαρσης της αλλεργίας, λάβετε τα παραπάνω μέταλλα με μια πολυβιταμίνη, για να είστε σίγουρες ότι λαμβάνετε επαρκή ποσότητα.

Κάντε πλύσεις στη μύτη Χρησιμοποιήστε θαλασσινό νερό ή φυσιολογικό ορό για να κάνετε πλύσεις στη μύτη. Θα την καθαρίσουν από τη γύρη, τη βλέννα, θα διευκολύνουν την αναπνοή σας και θα σας ανακουφίσουν. Επίσης, με έχουν βοηθήσει αρκετά στο παρελθόν σπρέι μύτης που είναι αμυλούχα προϊόντα και εμποδίζουν τα αλλεργιογόνα να περάσουν στο βλεννογόνο της μύτης. Μπορείτε να τα αναζητήσετε στα φαρμακεία.

Πάρτε προβιοτικά Η ανισορροπία στην εντερική χλωρίδα είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε όσους αντιμετωπίζουν αλλεργίες κι εδώ έρχονται τα προβιοτικά να σώσουν την κατάσταση. Τα «καλά» αυτά βακτήρια είναι απαραίτητα για να έχουμε ένα γερό ανοσοποιητικό και να προστατευτούμε από τις αλλεργίες.

Πλύνετε σωστά τα σεντόνια Φροντίστε να πλένετε κάθε εβδομάδα τα σεντόνια σας σε υψηλή θερμοκρασία (τουλάχιστον 60 βαθμούς Κελσίου) κι αν έχετε μαξιλαράκια ή λούτρινα ζωάκια στο κρεβάτι σας, θα πρέπει να πλένετε και αυτά. Αν είναι πολύ ευαίσθητα ή πολύ μεγάλα για το πλυντήριο, τοποθετήστε τα σε μια πλαστική σακούλα και βάλτε τα στο ψυγείο για 24-48 ώρες. Έτσι θα ξεφορτωθείτε τα ακάρεα σκόνης.

Φροντίστε την ατμόσφαιρα του σπιτιού Προσπαθήστε να κρατήσετε χαμηλά τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι, χρησιμοποιείτε τακτικά την ηλεκτρική σκούπα για να απορροφάτε τη σκόνη και τις ημέρες με υψηλά επίπεδα γύρης, χρησιμοποιήστε το air-condition. Προσπαθήστε να έχετε κλειστά τα παράθυρα του σπιτιού και του αυτοκινήτου – έτσι ώστε να εμποδίσετε την είσοδο στη σκόνη, τη γύρη ή κάποια ρυπογόνα ουσία που σας ενοχλεί – και να βγάζετε τα παπούτσια σας πριν μπείτε στο σπίτι.
Το μυστικό

Φτιάξτε ένα χυμό από μήλο, σέλινο και καρότο και καταναλώστε τον το πρωί, πριν από το πρωινό σας γεύμα. Θα δυναμώσει το ανοσοποιητικό σας και θα αυξήσει τις αντιστάσεις σας απέναντι σε αυτά που σας ερεθίζουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.