Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ο διαβήτης δεν τον εμποδίζει να συνεχίζει τη ζωή του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Διαβητικός πιλότος επιχειρεί πτήση στο Βόρειο Πόλο για να καταρρίψει ρεκόρ
Ο διαβητικός πιλότος Ντάγκλας Κάιρνς σχεδιάζει μία πτήση στο Βόρειο Πόλο για να αποδείξει στον κόσμο τι μπορούν να επιτύχουν οι διαβητικοί. Στις περισσότερες χώρες οι διαβητικοί απαγορεύεται να πετάνε ιδιωτικά αεροπλάνα.

Ο Κάιρνς χρειάστηκε να εγκαταλείψει την καριέρα του στην Βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία όταν διαγνώστηκε με διαβήτη το 1989. Τώρα ξεκινάει μία αποστολή με στόχο τα βιβλία των ρεκόρ.

Στα τέλη Απριλίου όταν οι καιρικές συνθήκες θα είναι κατάλληλες, σχεδιάζει να απογειωθεί από το Μπάροου της Αλάσκας και να καλύψει 1.300 μίλια προς το Βόρειο Πόλο και πίσω.



Ο Κάιρνς, ο οποίος πετάει ένα δικινητήριο Beechcraft Baron, δήλωσε ότι το ταξίδι του θα τον αναδείξει στον πρώτο πιλότο που θα προσγειώσει ελαφρύ, δικινητήριο αεροσκάφος στο Βόρειο Πόλο, κάτι που υποστηρίζει και εκπρόσωπος του Βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες.

Οι πτήσεις για τον Κάιρνς και άλλους διαβητικούς κατέστησαν δυνατές από το 1997, όταν στις ΗΠΑ χαλάρωσαν οι περιορισμοί για τους διαβητικούς πιλότους.

Οι ΗΠΑ συγκαταλέγονται στις πέντε χώρες που επιτρέπουν στους διαβητικούς πιλότους να πετάξουν ιδιωτικά αεροπλάνα, σύμφωνα με την διεθνή οργάνωση Πιλότοι Με Διαβήτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.